Nøkkelinformasjon

Om studiet

Har du lyst å lage kreative produksjoner uten nødvendigvis å stå i lyset selv? Er du teknisk og ønsker å gi publikum det lille ekstra som løfter opplevelsen enda et nivå? Da er dette linja for deg!

Her får du en innføring i de grunnleggende teknikkene i et bredt fagfelt. Learning-by-doing er nøkkelordet på denne linja, og vi jobber tett med flere andre linjer.

Vi vil jobbe med alt fra enklere streaming-prosjekter, podcast-teknikk og lydopptak - hele veien opp til flerkameraproduksjoner, konserter og teater.

Sammen med E-sport kan vi sette opp streams av turneringer. Fra vårt streamingstudio kan vi lage sendinger med kommentatorer, mens vi fordyper oss i bildemiks, lyssetting for kamera og optimalisering av lyd-til-bilde.

Har du et hjerte for musikk? Vi lager live-konserter med Musikk- og Musikkproduksjonslinja, streaming av konserter, flersporsopptak og post-produksjon. Vi vil ha samarbeidsprosjekter med Teaterglede, og Kreativ MIX, med spennende lyd-til-bilde prosjekter og lydkulisser for teater- og kunstoppsetninger.

Sammen med teaterlinja kan vi lage sceneproduksjoner, med alt det morsomme som følger med. F.eks. kreativt lys-design og magiskapning med scenografier og lyddesign.

Vi har også mange profesjonelle aktører i nærmiljøet som for eksempel Straum Media, og her samarbeider vi om store prosjekter der du vil få testa ferdighetene dine. Vi lærer prosessen med pre-produksjon av prosjekter vi skal gjøre, hele veien til gjennomføring, og post-produksjon av alt fra lyd til bildemix, i de gode fasilitetene vi har tilgang på.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.