Nøkkelinformasjon

Om studiet

Har du lyst å lage kreative produksjoner uten nødvendigvis å stå i lyset selv? Er du teknisk og ønsker å gi publikum det lille ekstra som løfter opplevelsen enda et nivå? Da er dette linja for deg!

Vi ønsker å gi dere en lettfattet innføring i de grunnleggende teknikkene i et bredt fagfelt. Learning-by-doing er nøkkelordet på denne linja, og vi jobber tett med linja Sceneproduksjon.

Vi vil jobbe med alt fra enklere streaming-prosjekter, podcast-teknikk og lydopptak - hele veien opp til flerkameraproduksjoner, konserter og teater.

Sammen med E-sport kan vi sette opp streams av turneringer. Fra vårt streamingstudio kan vi lage sendinger med kommentatorer, mens vi fordyper oss i bildemiks, lyssetting for kamera og optimalisering av lyd-til-bilde.

Har du et hjerte for musikk? Vi lager live-konserter med Musikk- og Musikkproduksjonslinja, streaming av konserter, flersporsopptak og post-produksjon. Vi vil lage samarbeidsprosjekter med Musikkproduksjon, Teater, og Kreativ MIX med spennende lyd-til-bilde prosjekter og lydkulisser for teater- og kunstoppsetninger.

Sammen med skuespillerne på teaterlinja kan vi lage kortfilmer og nettserier. Vi prøver oss også på å lage teaterforestillinger, med alt det morsomme som følger med, som kreativt lys-design og magiskapning med scenografier og lyddesign.

Kanskje du til og med har et frilufts-hjerte og vil ut i den vakre Helgelandsnaturen med vår aktive Friluftsliv- og Fjellsport-seksjon for å lage fete dokumentar- eller action-filmer i storslåtte omgivelser?

Vi lærer prosessen med pre-produksjon av prosjekter vi skal gjøre, hele veien til gjennomføring, og post-produksjon av alt fra lyd til bildemix, i de gode fasilitetene vi har tilgang på.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.