Laptopmusiker favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Ønsker du å produsere musikk eller spille i band? Hva med begge deler? På denne linja får du muligheten til å produsere, polere, promotere og fremføre musikken din live - hele året!

 

Laptoplinja er for deg som lager musikk og har visjoner om å komme deg ut av soverommet og opp på en scene. Enten du produserer, synger eller spiller et instrument, nettopp har startet, eller holdt på i mange år. Dette er linja hvor du får utdype deg i DIN musikksjanger, DITT uttrykk og DIN sound!

Her får du lage musikk, designe lyd, spille inn, mikse, mastre, promotere og klargjøre musikken din til distribusjon.

Har du aldri har spilt i band, men bare produsert musikk på gutterommet? Da får du utforske hvordan man bruker Laptop som et helt eget instrument eller som effekt/loop til vokal og andre instrumenter. Her får du føle på hvordan det er å spille musikken din i band og fremføre den live.

Liker du å synge og spille tradisjonelle instrument, men føler en aspirerende produsent i magen? Da vil det være naturlig å jobbe videre med dette. Vi utforsker Ableton i samspill og lærer deg å produsere egen musikk. 

Vi lærer deg musikkproduksjon og live-spilling, målet er at du får skape ditt eget liveshow og varemerke.

Enten du jobber best solo, eller med andre – vil du aldri være alene. Å sitte sammen med klassen, produsere og spille musikk hele året – er helt magisk!

Kort oppsummert vil ett år som Laptopmusiker hjelpe deg å finne ditt eget uttrykk og sound. Du vil lære å lage og produsere musikk, samt hvordan man kan fremføre den live.