Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Linja for deg som elsker fotball, men ikke har ambisjoner om å komme på landslaget. Du må kunne slå en presis innsidepasning, ha spillforståelse og naturligvis ikke heie på Chelsea.

Treningsmuligheter
På Fotball får du trene hver dag. Kunstgressbane og fotballhall like ved skolen. I tillegg får du treningsgskort til et av Norges fineste treningssenter med helsestudio, svømme/badeanlegg, squasjbaner, futsalhall.

Trenere/veiledere. Fotball fordypning bruker i tillegg mange profilerte personer. Tidligere har elevene stiftet bekjentskap med bla Roger Finjord, Espen Isaksen, Sigurd Rushfeldt, Per Joar Hansen, Per Drage m.fl.

Samarbeid. Skolen har et nært samarbeid med flere klubber i Mosjøen. Dette gjelder både innen dame -og herrefotballen.

Kurs / kompetansebevis. Du får muligheten til å ta UEFA C-lisenskurs og dommerkurs (ikke obligatorisk).

Kamper/turneringer. Fotball er med på bedriftsserie og spiller en rekke treningskamper mot lokale lag.

Allsidighet.Fotballinja gir vi deg også mulighet til å prøve aktiviteter som innebandy, volleyball, håndball, rugby, baseball, basket, beach, tennis, squash, badminton, hockey/bandy, paintball, leirdueskyting mm.

Studietur. Fotball reiser til London og Berlin der du får oppleve kjente lag fra tribunen og nyte storbylivet sammen med de andre på linja. I tillegg gir vi deg tilbud om reise til La Santa – Lanzarote. Kombinasjonen av sol, varme, strandliv på et av verdens ledende sportssentre gjør denne turen til et av skoleårets høydepunkter.