Film og Youtube favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Her får du profesjonelt filmutstyr i hendene fra dag én. Du får utforske alt innenfor film, Youtube og streaming. Hos oss får du et år med frihet til å prøve og feile under profesjonell veiledning.

Ønsker du å lage en narrativ kortfilm? Kanskje en musikkvideo? En tutorial, Vlog eller sketsj på Youtube? Kun din fantasi setter grenser på en linje som bygges rundt det du ønsker å lære og skape! Mye av undervisningen vil være basert på at alt læres "as we go" – altså gjennom å lage film, og så lære det som trengs underveis. Samtidig tar vi oss selvfølgelig tid til en kaffe, en prat og spontan moro – for det er jo tross alt dét denne linja skal være; et morsomt år med filmproduksjon!

Tidligere het linja Nettserie og Film, men vi har byttet til FILM OG YOUTUBE. For vi har så mange andre filmprosjekter som vi også synes er spennende. Vi samarbeider med flere linjer på skolen, spesielt med Teater og Laptopmusiker. Dette gir mange muligheter.

Du er selv med på å bestemme hvilke prosjekter vi skal ta fatt på gjennom året; alt fra musikkvideo til stop-motion, action, komedie og drama.

Med "learn as we go"-metoden legges undervisningen så nært opp til filmbransjen som mulig, slik at du i løpet av året skal ha opparbeidet deg en betydelig og bransjerelevant kompetanse, der du har møtt og løst utfordringene i praksis på filmsettet. I tillegg vil du også ha jobbet fram en omfattende og variert showreel fra årets produksjoner. Alt dette kan du så bruke til å søke deg inn på videre filmstudier – eller rett og slett bare gå rett ut og produsere moroa på egenhånd! 

Litt av hva vi har gjort før:

Du finner mer på Youtube kanalen til skolen.