Nøkkelinformasjon

Om studiet

I løpet av mange år med jazzlinje på Sund folkehøgskole har det blitt utviklet et grundig og selvutviklende læringsmiljø, hvor samspill, musikalitet og håndverk er hovedfaktorene i undervisningen.

 Mange av dagens beste rytmiske musikere har et år på Sund folkehøgskole, og det er ikke tilfeldig. Her får man jobbe konsentrert med allerede flinke studenter og engasjerte lærere.

Metodikken som ligger til grunn for undervisningen er praktisk og gehørbasert, hvor veien mellom det man hører, det man ønsker å spille og håndverket for å utføre er kortest mulig.

Tiden som brukes er kostbar, og vi ønsker at resultatene skal oppnås hurtig og konstruktivt. Derfor tilrettelegger vi læreplan for hver enkelt elev, gruppevis og instrumentvis.

Samspill

Samspillet og dynamikken i klassen er avgjørende for at året på Sund skal bli optimalt.

Vi setter sammen en klasse med musikere som vi mener kan utfylle hverandre best mulig, og vi setter stor pris på at det tas mye initiativ innad i gruppen til å lage turnéer, konsertserier, jammer etc.

Gjestelærere

I løpet av året hentes det inn gjestelærere som har workshops, seminarer og instrumentalinnføring. Disse hentes inn etter behov og etter ønske fra elevgruppen.

Vi samarbeider tett med Jazzlinja ved NTNU i Trondheim. To uker i året kommer fjerdeklasse på jazzlinja til Sund, hvor vi lærer av hverandre og møtes til samspill. 

Reis på turné sammen

Hvert år drar jazzlinja på en to ukers turné, hvor alt arrangeres av klassen, og tøylene er frie. Dette pleier å være et av høydepunktene i året og er kanskje mest læringsrike perioden. 

Elevene lager først og fremst en konsert, men lærer også hvordan man booker, søker støtte og setter opp en turnélogistikk.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.