Nøkkelinformasjon

Om studiet

Skap dine egne fortellinger! Felles opplevelser i Norge, Argentina og Chile gir oss historier som vil bli husket. Velg mellom fordypning i fotojournalistikk, podcasting, vlogging og/eller blogging.

Digital innholdsproduksjon

Vi er alle fortellere. Vi synes det er gøy å fortelle og vi lager fortellinger som skal huskes. Vincent var elev på fotolinja på Solborg. Nå jobber han som journalist og skribent, og bruker «MoJo» aktivt i jobben, noe han stortrives med. 

MoJo? Ja, mobil journalist. Drar ut på jobb, har med seg et mobilkamera og en mic, og forteller de kuleste historier. Akkurat som folk i media gjør, eller reisebloggere, eller influencere, eller helt vanlige folk som liker å fortelle.Det handler om kommunikasjon, fortellerglede, viktige historier og morsomme opplevelser.

Hvilke verktøy bruker vi?

Verktøyene er mange, og du skal få prøve alle, men velger fordypning i dokumentarfoto, podcasts, vlogg eller blogg. «Content is king» sier de. Den som kan fortelle historier eier fremtidens arbeidsmarked. Produksjon av nettavis, fotomagasin, utstilling og bøker er noe du får jobbe med.

Hvor forteller vi fra?

Opplevelser og events i Stavanger, Rogaland, Norge og Sør-Amerika. Det kan være overnatting på fyr, konserter med større og lokale artister, street art-festival, natt-tur, surfing, restaurantbesøk, sykkeltur, fotball-kamp eller på musikkfestivalen Lollapolooza i Santiago.

Stavanger er en by der det skjer mye hele tiden. Vi kan oppsøke de opplevelsene som fins og som vi selv finner på – vår egen kreativitet setter begrensningene. 

Vincent er mojo og det begynte på Solborg i Stavanger. Du kan bli mojo om du velger Storytellers på Solborg.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.