Nøkkelinformasjon

Om studiet

Bli utfordret på scenen! Test ut skuespilleren i deg. Improvisasjon, skuespillerteknikker, film og fortellerkunst. Teaterfestival i Norge/Danmark. Musikaler og teater på Broadway. Reise til NY og LA.

En linje som er skapt for deg som liker å stå på scenen. På Scene får du utfordret dine kreative sider innenfor scenekunst. Linja er veldig praktisk orientert, og mye av tiden går med til ulike oppsetninger. Vi jobber mye med rollemodellering, kroppsspråk og stemmebruk. Et lite kurs i sangteknikk vil du også få.

Andre stikkord er sminke, kostymer og teatersport. Hvordan bli trygg på seg selv og trygg på scenen? Hvordan jobbe med ulike karakterer og roller? Hvordan ta på seg en oppgave og leve seg 100 % inn i den? På denne linja vil vi også få besøk av instruktører og gjesteforelesere som vil gi deg konstruktiv feedback.

Et av våre prosjekt er en barneforestilling. Etter jul er planen å sette opp et dramastykke som vi utvikler sammen.

Monologarbeid er også en del av året. Skal du senere på audition for opptaksprøve kreves det ofte en god monolog. Her vil du lære å jobbe med monologer og få nyttige tips. 

Vi bruker også en del tid på teambuilding og trygghetsøvelser og på hvordan vi kan gjøre hverandre gode. Vi lager små og store show gruppevis og felles. Vi drar også på en del revyer og konserter og opplever Stavangers pulserende kulturliv.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.