Nøkkelinformasjon

Om studiet

The Art of Recording. Studioarbeid og samspill. Innspilling, mixing, mastering, beatmaking og låtskriving. Nytt lydstudio. Studioinnspilling i NYC og spennende opplevelser i LA og Nashville.

Dette er linja hvor du lærer deg å bruke studio som produsent, tekniker, låtskriver, kreativ musiker eller sanger.

Linja er utviklet for å gi deg kunnskap om de verktøyene og triksene som er nødvendige for å spille inn og produsere musikk med dagens moderne teknologi. Enten du går med en drøm om å jobbe med musikk profesjonelt eller dette er noe som du vil holde på med som en hobby, tror vi dette er linja for deg.
Et år på Musikkproduksjon gir deg mulighet til å lære mer enn du kan. Her får du et år hvor du bruker mye tid på musikk. Det du lærer vil også kunne gi deg mulighet til å søke på videre musikkproduksjonsstudier

Hovedfokuset på studiet handler om den kreative prosessen fra låtskriving til ferdig innspilt og mikset prosjekt. Gjennom denne prosessen vil du få mye tid til å utvikle dine evner som musiker, sanger, produsent eller låtskriver. I tillegg til arbeid i studio, vil du få mange muligheter til å spille konserter eller drive med live lyd hvis du ønsker det.

Du vil få undervisning i Cubase som er hoved-innspillingsprogramet. Programmet er inkludert i skolepengene. Du kan bruke en utgave på din private maskin og ta programmet med deg når skolen er slutt. I tillegg har studiomaskinene FL Studio, Ableton Live, Logic og et bredt utvalg av plugins og VST-instrumenter. Du står fritt til å jobbe med andre programmer på prosjektene dine hvis du ønsker det.

Vi ønsker å tilrettelegge undervisningen slik at du kan utvikle deg i den musikalske retningen du selv ønsker.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.