Nøkkelinformasjon

Om studiet

Fotojournalistikk med veiledning fra dyktige dokumentarfotografer. Drømmer du om en karriere som fotojournalist eller å bli en glimrende fotoforteller? Reportasjetur i Norge, Chile og Argentina.

Fotojournalistikk, verdens mest spennende yrke, eller en givende hobby? For alle med en fotojournalist i magen, eller for deg som bare elsker tanken ved å fortelle gode og viktige historier gjennom foto og video. Med på laget har vi noen svært dyktige fotojournalister som fotograferer for norske og internasjonale tidsskrifter.

Du vil lære det meste av det du trenger for å bli en glimrende fotoforteller. Klassen arbeider som en redaksjon, som legger planer for felles prosjekter som eget fotomagasin, nettgallerier, fotobøker og utstillinger. Fotojournalistikk handler om å fange menneskenes liv. Mennesker er hovedinnholdet i god fotojournalistikk. Vi jobber derfor mye med å ta portrettbilder av folk, i studio, på location, og i real life-situasjoner.

Fotojournalistikk lærer du aller best gjennom praksis – ved å ta mange bilder. Men vi arbeider også med fototeori, og blir kjent med de viktigste store fotojournalistene og dokumentarfotografene som lever nå, og lar oss inspirere av de.

Vi får undervisning og personlig veiledning av fotojournalistene Marie von Krogh og Tommy Ellingsen med flere, vi får møte tidligere elever som har studert eller studerer fotojournalistikk og vi deltar på jevnlige utstillinger i fotogalleriet til Ellingsen og von Krogh. Vi drar på en fire ukers opplevelses- og reportasjetur til Argentina og Chile. Før turen arbeider vi med å forberede et dokumentarprosjekt som skal munne ut i en stor produksjon.

I tillegg til alt det andre du får på folkehøgskole.

 

 

 

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.