Nøkkelinformasjon

Om studiet

Tegning og maling! Reise til Japan. Redesign, Keramikk, StreetArt. På Bilde, Form & Kunst kan du jobbe med egne prosjekt og forberede opptaksprøver til kunstskoler.

På linja Bilde, Form & Kunst får du et år med kreativitet og skaperglede, og du får mulighet til å utforske egne kunstneriske uttrykk og idéer. Undervisningen blir tilrettelagt ditt nivå.

Du får veiledning av faglærer og innleide profesjonelle kunstnere. Du får prøve ut ulike teknikker og jobbe med tegning, akrylmaling og akvarell. Du får kurs i keramikk, der du lærer å dreie i leire. Det blir en workshop i raku; en gammel japansk keramikktradisjon.

Studieturen går til Japan.

Den mest populære kunstformen idag er street-art eller gatekunst. Som elev på Bilde, Form & Kunst får du delta på Nuart-festivalen, en av verdens beste street-art-festivaler.

Lag din egen utstilling! Mal dine egne møbler på en kreativ måte i et unikt gjenbrukprosjekt. Bli bedre kjent med spennende kunst og kunstnere. Og opplev gleden med å uttrykke deg kreativt sammen med andre skapende mennesker.

Det blir satt av tid til fordypning i det du liker best, her kan du også jobbe med opptaksprøver til kunstskoler dersom du ønsker det. Det er mye rom for individualitet på linja og de fleste oppgavene er frie og åpne for personlig tolkning. 

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.