Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Dans er en sentral del av musikkteaterlinjen på Solbakken Folkehøgskole. Om du liker å danse, og samtidig er interessert i å synge og prøve deg på scenen som skuespiller, er musikkteater noe for deg!

Vil du utivikle deg innen dans i tillegg til sang og teater? På Solbakken får du prøve deg som danser i ulike stiler, teknikker og ulikt repertoar, i soloer og i store ensemblenumre. Dans jazz, samtidsdans eller hip hop til alt fra barnesanger og viser og felles musikalnumre. 

Solbakken er en liten skole som gir deg tett oppfølging. Velger du dans som fordypning vil du være en del av musikkteaterlinjen . I tillegg linjefag og egne danse- og musikkteaterprosjekter, vil du ha fellesfag sammen med resten av elevene på skolen. 

 

En vanlig skoledag er delt i to.

Formiddag:
Grunnleggende trening innen ulike disipliner gjør deg til en helhetlig danser og artist. Du lærer å beherske kroppen, lærer å bruke stemmen som et instrument og grunnleggende skuespillermetoder. 

- Fag som: samtidsdans, jazzdans, yoga og styrketrening. Stemmebruk, kor og skuespillerteknikk

Ettermiddag: 
Jobb med prosjektarbeid - alt fra danseforestillinger til masterclass i sang. 

På lørdager har vi seminarer med gjestelærere fra inn- og utland. Noen er faglig rettet, mens andre er av sosial art. 

På Solbakken har du forskjellige lærere gjennom året, så du får et bredt spekter av verktøy i verktøykassen din. Alle lærere har fagutdanning fra, blant annet fra Moscow Art Theatre School, GITIS, St. Petersburg Teaterakademi og Ballettakademien i Göteborg. Vi har også gjestelærere som Kirk Baltz (Hollywood) og Stephen Hutton (KHIO)