VoiceSing - vokal crossover favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Bruk et år på sang! Her får du synge alene, i grupper og kor. Du får opplæring i generell stemmebruk og vokalstiler i ulike sjangre, samtidig som du blir oppfordret til å finne din egen sangstil.

Er du glad i å synge? Vil du bli bedre kjent med sangstemmen din, og lære å bruke den på ulike måter? Har du lyst til å utvikle deg både vokalt og sosialt i et variert skolemiljø? 

Her får du synge mye og variert i løpet av året. Gjennom seminarer, workshops og sangtimer, vil linjelærer, innleide sangpedagoger og profesjonelle sangere gi deg variert sangundervisning.  Du får opplæring i besifringsspill på piano og gitar, og vil lære grunnleggende prinsipper i vokalarrangering og ensembleledelse. 

Året vil bli delt inn i perioder der vi, innenfor hver periode, har fokus på vokalstiler i ulike musikksjangre. Sjangrene kan variere noe, alt etter hvilke gjesteforelesere som er tilgjengelig, og etter ønsker fra elevene. Sjangre med en eller flere tydelige vokalstiler vil bli prioritert. Hovedvekten vil ligge på rytmiske sjangre som blues, soul, jazz, pop/rock, men sjangre som musikal/klassisk og folkemusikk er også
 aktuelle. I løpet av periodene vil du få mulighet til øve og opptre med ulike typer besetninger, som band, storband og kor, og jobbe med innspilling av musikk i studio. Underveis
vil du også bli utfordret til å omarrangere låter fra andre sjangre, og jobbe med personlig uttrykk og formidling.

I tillegg til utvikling av egen sangstemme, sangglede og mestring gjennom sang, har det sosiale stort fokus på linja, og skolen generelt. Linjeturen til New York blir et av høydepunktene i et år som vil gi deg mange nye musikalske og sosiale opplevelser.