Nøkkelinformasjon

Om studiet

På motorsportlinja vår velger du deg en av tre greiner: Enduro, trial eller motocross. Liker du å hopp, balanse, utforkjøringer og ren akrobatikk på motorsykkelen? Da er triallinjen noe for deg.

Spenning, akrobatikk, hopp, og krappe svinger på bane eller ute i skog og mark på motorsykkel. Er det en hverdag du kunne tenkt deg?

På motorsportlinja vår velger du deg en av tre greiner innen motorsykkelidrett: Enduro, trial og motocross.

På linja Motorsport kommer du inn i et sosialt miljø der du får kjøre, skru og mekke. Når vi ikke er ute og kjører er vi mye sammen med de andre på motorlinja. 

Hos oss kan du utvikle deg videre på fysikk, teknikk, mental styrke og alt det andre som trengs for å kjøre enduro, trial eller motocross. Det gjelder både for deg som er på internasjonalt konkurransenivå, og for deg som er helt fersk nybegynner.

Når du trener sammen med folk fra flere greiner av sporten og med ulike ferdighetsnivå gir det deg sjansen til å få et større utbytte av det du sjøl holder på med.

Til vanlig holder vi til på Motorsportsenteret like ved folkehøgskulen. Der har vi to forskjellige MX-baner, enduroløype, superendurobane, innendørs og utendørs trialområde. Vi drar også ofte på tur til andre treningssteder både i Norge og i utlandet; for variasjon. Arendal, Lier, Kristiansand, Vennesla er noen av stedene vi besøker. Har dere lyst til å dra til et treningssted, forsøker vi få det til. 

I tillegg til å ha det moro med kjøring har linja har fokus på teknisk og fysisk trening, vedlikehold av utstyr og refleksjoner rundt sikkerhet, fair-play og antidoping.

Trial
Lær deg å være en akrobat på motorsykkel. Områdene hos oss er både naturlige og kunstige.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.