Backpacking Russland favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Grip sjansen og hiv deg med på unike opplevelser få har gjort før deg. Prøv nomadeliv med urfolk på tundraen, storbyliv i verdensmetropolen Moskva og eksotiske eventyr ved Svartehavet.


Backpacking Russland

er den ultimate linja for deg som vil oppleve verdens største land. Kom under huden på den russiske folkesjela. Pasvik Folkehøgskole ligger like ved grensen til Russland. Reisene er det sentrale, men vi går også i dybden for å forstå hvorfor Russland er som det er. Bli kjent både med historien og samtidens Russland. Linjelærer Vegard snakker russisk og har i mange år reist i Russland.

På høsten går turene i den russiske delen av Barentsregionen, til Murmansk og Karelen, hvor skolen har et tett nettverk av samarbeidspartnere. Et høydepunkt blir besøket til urfolket nenetserne på tundraen utenfor Narjan Mar. Den siste storturen går sørover i Russland ned til Svartehavsregionen, hvor vi virkelig får oppleve kontrastene landet har å by på. På tur sørover tar vi også pulsen på millionbyene St. Petersburg og Moskva.

Planlegging er en viktig del av reisen.  Som elev er du med på å bestemme program og innhold for turene. Du får mulighet til å dokumentere reisene gjennom vlogging, på høsten før reisene har vi workshop med videoproduksjon.