Nøkkelinformasjon

Om studiet

Lofoten byr på en helt unik kombinasjon- hvite surfestrender og reale skifjell. Her handler det om sterke opplevelser, gode venner, og minner for livet.

FOR DEG SOM VIL:

• Fordype deg i surfe- og skiferdigheter
• Være mye ute i bølgene i Norges surfeparadis
• Gå toppturer i spektakulære fjell med spisse tinder

Surfing & ski gir deg
en av verdens mest eksotiske surfespotter og noen av Norges flotteste skifjell til klasserom. Du får maksimalt med surfetid og unike skiopplevelser.

Bildet er fjernet.

Surfeparadiset Unstad
tiltrekker seg surfere fra hele verden. Vi begynner året med et flere ukers surfekurs og surfer videre gjennom hele året.

Når snøen kommer, får vi også en god innføring i toppturer. Vi boltrer oss i det villeste av Lofotens natur, og blir liten under fjell som stuper loddrett ned i den klare, grønne sjøen. Mye av tiden i fjellet bruker vi på å diskutere gode veivalg, lære om skred og finne den gode snøen.

I tillegg får du alt det andre Lofoten har å by på for den som liker å være ute i naturen.
Gjennom ukene på høsten har vi basecamp på Unstad, hvor vi bor i telt. Vi surfer, lager god mat og nyter solnedgangen sammen. Vi går turer i fjellet og blir kjent med øyriket Lofoten. Vi søker ettertanke og refleksjon i friluftslivet. Når mørket og høststormene kommer har vi mye fellesfag sammen med de andre klassene. Der snakker vi blant annet om demokrati, miljø, livsmestring, førstehjelp og har forskjellige valgfag. På vinteren er vi mest mulig ute sammen på fabelaktige skiturer i fjellet og får oppleve en snøkledt tindeverden. Parallelt med toppturer surfer vi - selvfølgelig.

Til vårt inspirasjonsgalleri >>>

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.