Nøkkelinformasjon

Om studiet

Lofoten har mye å by på for den som vil ferdes i fjellet, og vi tar for oss av alt sammen. Klipper, tinderangling, offpist, brekurs, vinterfriluftsliv og en avsluttende tur til fjellene i Hunddalen.

FOR DEG SOM

  • vil lære mye om klatring og alpin ferdsel
  • liker å ha det luftig, bratt og høyt
  • vil sette spor i Norges mest spektakulære fjell

Vi utnytter Lofot og Narvikfjellene med alt de har å by på

en tindeverden som gir fantastiske til toppturer, klatring og skikjøring. Lofotfjellene blir den mest brukte lekegrinda vår, men vi gjør avstikkere til andre nordnorske høyfjellsområder. Tilsammen overnatter vi omlag 35 netter i telt; ca 15 av disse i vinterfjellet.

Bildet er fjernet.

Gjennom klatrekurset og brekurset på høsten vil du få trygghet og kunnskap til å gjennomføre egne turer med tau og sikringer og det vrimler av klatremuligheter i nærheten av skolen.

I havkajakken padler vi mellom holme, skjær og over irrgrønne laguner.

Fra februar og utover er det vinterfriluftsliv som gjelder, og vi drar på flere overnattingsturer med telt. I februar pakker vi sekken og reiser til Narvik for å stå på ski i anlegget der, samt å gjennomføre toppturer og isklatring i samme område.

Mange elever har gjennom et år i Lofoten fått et solid grunnlag for en videre klatreaktivitet; det være seg sport, trad eller alpint. Du vil få en intro til isklatring og vi gjøre toppturer med stegjern og isøks dersom snøforholdene tilsier det – hvis ikke: Da er det topptur på ski! Nærmeste skifjell ligger i gangavstand fra skolen, og på langturen vinter legger vi basecamp ved foten av 15-1600-meters-topper.

- Besøk vårt inspirasjonsgalleri
- Les mer om linja på vår egen hjemmeside

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.