Klatring & topptur favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Lofoten har mye å by på for den som vil ferdes i fjellet, og vi tar for oss av alt sammen. Klipper, tinderangling, offpist, brekurs, vinterfriluftsliv ? og en avsluttende tur til Frankrike.

 

FOR DEG SOM

  • vil lære mye om klatring og alpin ferdsel
  • liker å ha det luftig, bratt og høyt
  • vil sette spor i Norges mest spektakulære fjell

 

Vi utnytter Lofotfjellet og Narvikfjellene med alt de har å by på

en tindeverden som gir fantastiske muligheter for klatring, toppturer og skikjøring. Vi drar på turer som gir oss rundt 50 netter ute i løpet av året. Vi drar til Skjomen-området for å gjøre toppturer og til Frankrike for å klatre på solvarme klipper.

Gjennom klatrekurset på høsten vil du få trygghet og kunnskap til å gjennomføre egne turer med tau og sikringer. Det vrimler av klatremuligheter i nærheten av skolen – og elevene er mye på tur!

Mange elever har gjennom et år i Lofoten fått et solid grunnlag for en videre klatreaktivitet; det være seg sport, trad eller alpint. Du vil få en intro til isklatring og vi gjøre toppturer med stegjern og isøks dersom snøforholdene tilsier det – hvis ikke: Da er det topptur på ski! Nærmeste skifjell ligger i gangavstand fra skolen, og på langturen vinter legger vi basecamp ved foten av 15-1600-meters-topper.

Freeyourminds.net

- Les mer om linja på vår egen hjemmeside