Nøkkelinformasjon

Om studiet

Programmet er allsidig og intenst. Fjellet, marka, kysten og havet er der hele tida. Du ferdes trygt i vinterfjellet, blir god på ski, sitter godt i kajakken, seiler og fanger de voksne torskene.

Perioden januar til mai er full av spektakulære muligheter i Lofoten.
Å drive med friluftsliv på denne tida av året, er et eventyr i det skiftende og forbløffende nordnorske lyset. Fra netter med flammende nordlys, til glødende gjensyn med den nye sola i januar. Og før man vet ordet av det, er det dag hele natta.

Programmet på linja er allsidig og intenst.
Fjellet, marka, kysten og havet er innenfor rekkevidde hele tida. I løpet av kurset lærer du å ferdes trygt i vinterfjellet, bli god på ski, sitte godt i kajakken, få innblikk i seiling og fange de voksne torskene. Hoveddelen av kurset handler om ski og turferdigheter. Samhandling, refleksjon, respekt for hverandre og naturen er sentrale elementer i samværet vårt, og grunnleggende for all læring på halvårskurset i friluftsliv.

Du skal bli en del av Lofoten og Lofoten skal bli en del av deg.

På fjellet og i marka lærer vi om sikker ferdsel, fjellskiteknikk, leir i telt og i snøen, vær og vind, riktig påkledning, riktig turutstyr , orientering, bålfyring, matlaging på primus og bål, smart mat og isfiske

Vi ferdes i samisk land. Spennende historier fra en rik kulturarv hører med rundt leirbålet.

Ved kysten og på havet lærer vi om respekt for naturkreftene, det eventyrlige lofotfisket, de store hvalene og de små nakensneilene, å handtere nordlandsbåter og du får våttkortkurs i kajakk.
Vi fisker med ulike redskaper og tilbereder fangsten på tradisjonelt vis - men vi har også ingefær, hvitløk og chili i matkista.

Økologi og bærekraft er temaer som hele tida står på dagsorden.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.