Nøkkelinformasjon

Om studiet

På vårt romslige kjøkken: Lage spennende matretter fra inn- og utland! Festmat og hverdagsmat. Kunnskap om råvarer, basisteknikker og smakskomposisjon. Tur til Middelhavet med eksotiske matopplevelser

Dette vil du lære på linjen:

  • Lære om prosessen fra råvare til ferdig rett.
  • Lære om smak. Få et mer bevisst forhold til hva maten smaker, og hvilke smaker som passer sammen.
  • Lære å lage mat som er bra for helsa, miljøet og lommeboka.
  • Lære om norske og internasjonale mattradisjoner og mattrender.
  • Lære om bærekraftig mat og matproduksjon.
  • Samarbeid og fellesskap.
  • Matglede og kreativitet.
  • Delta på studietur til byer rundt vakre Middelhavet hvor vi skal smake oss gjennom mange spennende byer og steder inspirert av Middelhavets varierte kjøkken og kultur.

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Matglede -så velger du en av disse linjene i tillegg: Backpack Explore Norge - Backpack Foto -  Baker & Konditor - Friluftsliv Sjø - BRO Afrika - Band & Turnèliv - Reiseliv & Italiensk - PULS Idrett & Trening

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.