Nøkkelinformasjon

Om studiet

Her får du utfolde deg i gjærbakst, småkaker, festkaker, 3D-kaker, marsipanarbeid og sjokoladepynt. Studietur til Brussel og Paris med spennende besøk/kurs. Linja er for nybegynnere til viderekommende

Deilig gjærbakst og flotte kaker!

Dette er linja for alle som ønsker å glede seg selv og andre med deilig gjærbakst eller flotte selskapskaker! 

Du får en innføring i baker- og konditorfaget. Noe av det vi kommer til å arbeide med er:

  • gjærbakst
  • rørte- og piskede deig
  • småkaker
  • festkaker
  • marsipanarbeid
  • sjokolade

Du vil få små og store utfordringer underveis samt spennende prosjektoppgaver. Linja har ansvar for å tilberede kaker til tilstelninger ved skolen

Studieturer:

Oslo:

Pascal Konditori: Fantastisk dessertkurs for oss og vi vil mest sannsynlig få noe søtt å bite i

Freia: Spennende guidet tur inne på sjokoladefabrikken. Vi får smaksprøver og lager til slutt vår egen sjokolade

Andre plasser vi har pleid å besøke er Baker Hansen, Samson og andre bakerier. Her forteller de om yrket sitt og hva de gjør iløpet av en arbeidsdag

Brussel og Paris:

Her skal vi lære å lage franske makroner, baguetter og croissanter. Brussel er verdenskjent med sin sjokolade, så her blir det kurs og omvisning/smaking av sjokolade. Dette blir en spennende og lærerik tur med mange søte godbiter/opplevelser/ eller dette blir en kulinarisk opplevelse

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Baker & Konditor -så velger du en av disse linjene i tillegg: Friluftsliv Extreme - Multisport - Fokus Europa - Fokus Asia - BRO Sør Amerika - Friluftsliv Sjø - Matglede - Vokal - Klær Design Fashion 

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.