HIPHOP - Urbane dansestiler - Lets groove favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

URBANE DANSESTILER - LET'S GROOVE
Danse hiphop et helt år: utvikle talentet, lære mer om hiphop-kulturen, kjenne på livet som danser og koreograf, møte dyktige forbilder, være i et pulserende miljø!

Vi har ca 18 timer dans pr uke på Hiphop-linja. Vi gir deg innføring og den grunnleggende teknikken innenfor de ulike stilartene. Vi vil gi deg en bred forståelse for alle de ulike retningene og variasjonene som har utviklet seg innenfor hiphop.

På Hiphop linja legger vi vekt på energi, engasjement, tempo og humor. Vi er sikre på at du får et morsomt år der vi jobber hardt og systematisk i felleskap samtidig med at du har muligheten til å fordype deg innenfor dine temaer og får en sterk individuell danseteknisk base.
Du vil også få et innblikk og erfaring med støttefag som moderne, jazz, akrobatikk, salsa, urban partnering og afrikansk dans. Dette for å gi deg en bred forståelse for dans som uttrykksform og for å øke ditt repertoar av bevegelser. Og selvfølgelig skal vi inn i hiphopens historie, dens opprinnelse, hvordan den har påvirket livsstil, dans, kunst, musikk og hvilke utøvere og miljøer som har vært sentrale i utviklingen.

Vi kommer til å vise fram hva vi jobber med. Derfor legger vi også vekt på å gi deg erfaring i koreografi. Noe gjør vi sammen med andre linjer som Dans, Musikal, Band og Film og noen prosjekter har vi på egen hånd. På scenen ønsker vi å ta ut ditt unike potensiale og dansetalent!

Undervisningen foregår i skolens dansesal med spesiallagd dansegulv eller i gymsalen. Begge steder har et godt lydanlegg. Forestillinger har vi også i Blackbox der alle rammer inkludert lyd og lys er optimale. Våre lærere er blant de mest erfarne dansere og pedagoger.

Les mer