Nøkkelinformasjon

Om studiet

Lær om filmproduksjon fra idé til premiere! Du får jobbe med profesjonelle lærere i et intensivt år med skuespill, manus, regi, foto, lys og lyd. Spennende studieturer til internasjonale filmmiljøer.

MANUS, REGI & FILMTEKNIKK

Film er den mest effektive måten å fortelle en historie på. Her på Filmlinjen lærer du teori gjennom praktisk arbeid og vi tar for oss hele spekteret fra idé til et sluttprodukt du skal være stolt av.

I løpet av skoleåret får du veiledning av profesjonelle filmarbeidere til å lage din film – ikke bare snakke om det. Som elev blir du en del av et crew, og i løpet av et år hos oss får alle elevene prøvd seg på de oppgavene som kreves for å lage gode kortfilmer, dokumentarer, musikkvideoer og det du brenner for.

Variert timeplan

Vi har ca. 18 timer i uka med linjeundervisning, men utstyret er til din disposisjon hver dag, hele skoleåret. Dessuten får du sett mye film både i og utenfor undervisning.

Filmhuset

Filmhuset er rett og slett et klasserom med godt lydanlegg og projektor som gir oss gode filmopplevelser. I tillegg er det fem klipperom der Mac-maskinene har både Adobe Premiere og Final Cut. Vi har også et eget studio som bare brukes til lydetterarbeid. Alle rom er tilgjengelige for deg også utenfor linjetiden.

Studietur

Et av mange høydepunkt er studieturene. De siste årene har vi reist til Berlin, Florida, Miami, Sør-Korea, Marokko og i 2018 står Barcelona for tur. Både faglig og sosialt har disse turene vært spennende. Bli med og velg reisemål for ditt skoleår!
På hjemmebane benytter vi oss selvsagt av det varierte utvalget av kulturopplevelser i Akershus og Oslo.


Les mer om Filmlinjen!

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.