Få gratis karriereveiledning på Karriereveiledning.no

Nøkkelinformasjon

Om studiet

Spill i band. Lag din musikk. Bli en bedre musiker, i bandets eget øverom, med godt utstyr. Du får undervisning på instrument og i band av lærere som er topp musikere. Studietur til New York.

På bandlinja har du mulighet til å danne ditt band og utvikle bandet slik du og resten av gruppa vil. Ca 18 timer hver uke er linjetid og ut over dette står bandrommene tilgjengelig for dere hele døgnet. Det viktigste når du skal bli en god musiker er å spille mye, – både alene og sammen med bandet ditt. Vi setter sammen tre band med gitarister, bassister, trommiser, keyboardister og vokalister. Ta kontroll over hele prosessen med din musikk. Du bestemmer selv om du vil spille metal, rock, pop eller jazz. Lag egen musikk og tekst og skap sounden sammen med bandet.

Bandlinja har eget hus. Det gir deg anledning til å jobbe systematisk med egne ferdigheter på instrumentet ditt. Når Bandlinja skal ha konserter på skolen, skjer dette i festsalen eller i Blackbox. Her er det bra lyd- og lysanlegg, – og bedre plass til publikum.

Pro Tools er et digitalt musikkproduksjonssystem som i dag brukes av lydprodusenter over hele verden. I bandhuset er det 4 stasjoner med Pro Tools til innspilling og miksing. Skolen har et hovedstudio, hvor du også kan gjøre egne innspillinger. På slutten av hvert semester gjør bandlinja sine beste innspillinger i profesjonelt studio.
Bandlinja spiller til en rekke produksjoner ved de andre linjene. Her kan du bli kjent med ulike musikksjangre, og spille cover-låter i forskjellige stiler. Vokallinja har gode vokalister, og sammen med Musikallinja kan du spille teatermusikk. Du får mulighet til å lage filmusikk til noen av Filmlinjas produksjoner.

Les mer om Band

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.