Nøkkelinformasjon

Om studiet

Med fokus på vann og "urørt" natur får du oppleve det beste Nord-Norge har og by på! Turer til Lofoten, Vesterålen, Senja, Reisadalen og indre Troms. Hovedfagsturer til jungel og Island/Grønland!

Denne linja gir deg unike naturopplevelser i Lofoten, på Senja og på enda mer eksotiske steder som Island/Grønland og jungel i Peru eller Indonesia. (prosjekt avhengig) Har du drømt om å sove under nordlyset, eller å se sola stå opp mens du står på en alpin fjelltopp 1000 m.o.h.? Kanskje er det akkurat du som drar storørreten opp fra vannet og får skryteretten? Maten lager vi på primus eller aller best, på bålet! Vi padler kano, packraft, SUP og kajakk, går i grotter, vandrer i fjellheimen og går på topptur. Hva med å prøve lofotfiske fra en lokal sjark?

Hovedfagsturene går til Island/Grønnland og et valgt bevaringsprosjekt i jungelen. (Peru/Indonesia) De planlegger vi sammen. Hva med besøk i isgrotte? Prøve hundekjøring? Eller å se det spennende dyrelivet i jungelen og bidra med ditt for å redde utryddingstruede dyrearter?  Kontrastene blir store, og opplevelsene enda større!

Hva gjør planeten vår spesiell? Hvorfor er det et slikt mangfold av arter akkurat her? Svaret er vann! Og vannet skal vi følge gjennom hele året. Stille vann, brusende vann, fossefall, regn, snø, is. Tropisk varmt vann og iskald arktisk vann. Hull i isen i Nord-norge og varme kilder på island. Velkommen til Vann & Villmark!

 

Se nærmere beskrivelse på skolens hjemmeside - www.fhsnordnorge.no.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.