Nøkkelinformasjon

Om studiet

Vil du engasjere og inspirere ungdom i Norge og verden? Vil du oppleve Russland, Kina og Sri Lanka? På Ten Sing Arctic kan du utvikle deg selv som leder gjennom globalt engasjement og ungdomsarbeid.

I tillegg til å være en folkehøgskolelinje er Ten Sing Arctic et ettåringsprogram i Norges KFUK-KFUM. Dette betyr at Ten Sing Arctic tilbyr et litt spesielt folkehøgskoleår. Du får den øverste ledertreningsprogammet KFUK-KFUM tilbyr, og får bidra til å styrke ungdoms posisjon, ytringsfrihet, mulighet til å påvirke egen situasjon og utfordre til ungt engasjement og handling i kirke og samfunn, lokalt og globalt.

I Ten Sing Arctic får du:

  • arrangere og delta på ungdomsfestivaler
  • jobbe med Ten Sing i Nord-Norge
  • oppleve nord-norsk natur på sitt beste
  • være et forbilde
  • øve deg på å holde seminarer og kurs
  • ledertrening i praksis

Å samarbeide med ten sing grupper og YMCA/YWCA i resten av verden er en stor del av programmet. Vi reiser gjennom Russland med den transsibirske jernbane, underveis går vi av toget for å jobbe sammen med russiske ten sing grupper.
Reisen med den trans-sibirske jernbane tar oss inn i Kina hvor vi tar en velfortjent pause med ekte kinesisk mat, vi tar en tur på den kinesiske mur og inn i den forbudte by.

På Sri Lanka får du et annet møte med YMCA/YWCA. Her blir det sterke møter med barn og ungdom, kvinner og menn som er avhengige av YMCA/YWCA for å overleve. 

I tillegg til reisen gjennom Asia vil du være med på flere småreiser i Norge, og da spesielt Nord-Norge. 

En kombinasjon av undervisning, individuell oppfølging og praksis sikrer at dette blir et utfordrende år som du kommer til å huske og som du vil lære av livet ut.

I forkant av skoleåret deltar du på lederkurs.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.