Nøkkelinformasjon

Om studiet

Et år med paragliding, speedriding, ski, friluftsliv sommer som vinter, fallskjermhopping og havkajakk! Dette er linja for deg som søker utfordringer, og ønsker å lære nye ting.

Luftsport er for deg som søker det lille ekstra. Som elev på vår luftsport-linje får du lære å bli en trygg luftsportsutøver med kunnskaper, ferdigheter og holdninger til å ta vare på deg selv og andre i et utviklende luftsportsmiljø. Her får du drive med paragliding, speedriding og fallskermhopping på en sikker måte.

Aktivitetene utøves i områdene rundt skolen, i naturskjønne Lofoten / Vesterålen nord for Polarsirkelen, langs kysten av Det indiske hav i Sør-Afrika og andre plasser i Norge.

Det kreves ingen forkunnskaper, men du må være aktiv og motivert.

Ofte stilte spørsmål:

* Må man være i veldig god fysisk form for å gå på linja?

- Nei. Mange av våre elever er gjerne lite vant til friluftsliv når de begynner. Når året er omme er de som regel i mye bedre form enn da de begynte.

* Jeg har høydeskrekk. Er dette et problem?

- Nei. Vi legger stor vekt på at elevene skal kjenne seg trygge når de er ute med vingene. Gjennom å tilegne seg kunnskaper, ferdigheter og erfaringer blir elevene trygge piloter.

* Trenger jeg mye kostbart utstyr?

- Du vil trenge en del utstyr, f.eks. toppturski. Men dette behøver ikke koste mye. Bruk det du har eller kjøp brukt! Er du i tvil om hva du trenger, kontakt skolen.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.