Teater og scenekunst favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Drømmer du om å stå på scenen? Har du ambisjoner om å videreutvikle skuespillertalentet ditt? Her får du jobbe med teateropplevelser og ulike teateruttrykk gjennom små og store produksjoner.

Slik er timene

I Blackboxen starter vi gjerne med en lek, improvisasjon eller en annen form for oppvarming, før vi går inn i ulike arbeids- og uttrykksformer. I starten jobber vi med grunnleggende skuespillerteknikk, og har ofte små visninger for hverandre.

I undervisningen jobber vi aktivt med å observere og kommentere konstruktivt på hverandres arbeid. Vi jobber med monologer, dialoger eller enaktere. Noen ganger med tekst i fokus, andre ganger med fokus på det fysiske uttrykk.

Innenfor trygge rammer vil du får testet ut egne muligheter og grenser, og på den måten bli godt kjent med deg selv.

Forestillinger

Vi jobber med mange ulike uttrykk og teknikker som du tar med deg inn i forestillingene. Dette utvikler deg som skuespiller og gir deg redskapene du trenger for å formidle budskapet til publikum.

Teaterlinja setter opp flere forestillinger i løpet av året. Noen av disse tar vi med ut på turné. I tillegg ser vi på andres oppsetninger, både i Bergen og på studieturen til New York.

Hvert år setter linja opp en stor teaterproduksjon. I prosessen jobber vi tett med alle komponentere i teater: scenografi, kostyme, sminke, lys og lyd.

Tidligere år har vi satt opp

  • Måken Jonathan (Ricard Bach)
  • SUPER (Knut Nærum)
  • Brått Evig (Arne Lygre)
  • Festen (Thomas Winterberg)
  • Blodbryllup (Federico G. Lorca)

Forestillingene spilles først på skolen. Deretter tar vi dem med ut på turné.