Nøkkelinformasjon

Om studiet

Drømmer du om å jobbe med radio, være programleder, reporter, jobbe bak spakene eller kanskje ha ditt eget live radioshow på NRJ, P4 eller P3? Vi sender direkte 30 timer i uka på Kanal1!

Springbrettet inn til radio finner du på Danvik. Radiolinjens undervisning består i teoretisk og praktisk opplæring i moderne radiojournalistikk, programproduksjon og radiodrift. Ved siden av kommersiell radiokunnskap, lærer du å produsere radiodokumentar og hørespill og hvordan du kan nå lytterne med ditt eget programkonsept gjennom podcast.

DANVIK HAR EGEN KONSESJON OG SENDER 30 TIMER I UKA. Undervisningen består av reelle oppgaver i forbindelse med daglige sendinger på Kanal 1. Her får du en unik sjanse til å være med på direktesendinger, produsere innslag, lage lokale nyheter og være programleder i beste sendetid. Kanalen har 100.000 potensielle lyttere.

Du får prøve deg som produsent, programleder, tekniker, redigerer, musikkansvarlig og reporter.  Målet med undervisningen er å skape journalistisk- og teknisk dyktige medieaktører med kunnskap og forståelse for radio som kommunikasjonsplattform. Danvik har eget profesjonelt radiostudio, redigeringssuiter og oppdatert teknisk utstyr.

INSPIRASJON OG GJESTEFORELESERE
Vi har gjennom året mange inspirerende gjesteforelesere og har faste turer til NRK, NRJ, Metro, P4, Radio Norge og Norsk Lydstudio (som eies og drives av flere i Donkeyboy).

Mange radiojournalister og kjente programledere i Norge startet sin karriere på Danvik folkehøgskole.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.