Nøkkelinformasjon

Om studiet

Drømmer du om å bli forfatter? Vil du utforske egen skriving? Dette er linjen for deg som liker å skrive egne tekster og har ambisjoner om å bli enda bedre til det.

Et år på Manus- og skriveverkstedlinja handler om å skrive tekster i flere litterære sjangere som novelle, teatertekst, dikt og barnebok. Du vil få tilbakemelding på tekstene av dine medelever, men også av lærerne dine som er etablerte forfattere. Gjennom større prosjekter og små øvelser vil du få trening i ulike virkemidler og opparbeide deg en "verktøykasse" som er til hjelp i din egen skriving. Vi arbeider med historiefortelling, karakterbyging, miljøskildringer, og "triksene" du trenger for å bli bedre til å skrive.

Gjennom året har vi også forfattermøter, forlagsbesøk og en egen klassetur til Paris. Du vil få innsikt i hva som kreves for å skrive en bok, og hva som videre kreves for å få den utgitt.

Sammen med dine nye venner arbeider du hele året mot et mål, en felles bokutgivelse. I boka som dere gir ut, er elevene, forfattere, redaktører, markedsførere, og alle andre roller og funksjoner knyttet til en bokutgivelse.

Mange av våre elever har gått videre til høyere skriveutdannelser, og sier selv at de ikke ville klart det, om det ikke var for året i Drammen.

Velkommen til det første skriveåret, i resten av ditt skriveliv!

Vi har  ÅPEN DAG Lørdag 19. Januar

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.