Nøkkelinformasjon

Om studiet

Drømmer du om ta bilder og lage videoer som blir lagt merke til i sosiale medier? Vil du bli fotograf, fotojournalist, visuell innholdsprodusent eller vil du gjøre det stort på YouTube eller Instagram

Ett år på Foto og SoMe vil gi deg kunnskap og erfaring som kan være grunnlag for videre utdanning innen mediefagene. I mediebransjen må man være allsidig. Det er stor etterspørsel etter visuelt innhold i form av foto og video til dagens digitale flater og sosiale medier.

Etter et år på linjen kan du være veldig aktuell for en av våre praksis-plasser, som for eksempel hos NRK, Nordic Screens eller P4. 

På Foto og SoME vil du lære foto, video og målrettet bruk av sosiale medier. Ønsker du å bli fotograf, er det lurt å ha flere ben å stå på, og å kunne bruke sosiale medier for å markedsføre seg selv. Her vil du få mulighet til bygge opp dine egne sosiale medier, ta fantastiske bilder til din Instagram-konto, lage spennende stories for Snapchat eller å utvikle din egen YouTube-kanal.

I starten av året vil du lære grunnleggende fototeknikk, du vil å lære å filme med DSLR, få kjennskap til lyssetting og studiofotografering og du vil få kunnskap om de viktigste sosiale mediene. Du vil lære hva som skal til for å bygge opp en kanal eller en profil som kan nå ut til et større publikum.

Eksempel på fordypning er fotojournalistikk, portrettfoto og studiofotografering, YouTube, Instagram, blogging, «scollytelling» eller dokumentar.

Vi har et flott fotostudio, opptaksrom for å filme til YouTube og vi har en storformatprinter som lager fantastiske prints av dine flotteste bilder. Hos oss får du Adobe Creative Cloud pakka, og du vil få grundig opplæring i Photoshop, Lightroom og Premiere

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.