Nøkkelinformasjon
Nivå
Studiepoeng
Semester
Organisering
Undervisning ved lærestedetStudietempo
HeltidSøknadsfrist
15. aprilVelg alternativ
Kristendomskunnskap - søknadskode 258196
Opptakskrav
GENS
Poenggrenser 2020
- Alle (primær)
- Alle (ordinær)
Studieplasser
25
Søknadskode (SO)
258196
Kristendomskunnskap, deltid, nettbasert - søknadskode 258653
Opptakskrav
GENS
Poenggrenser 2020
- Alle (primær)
- Alle (ordinær)
Studieplasser
20
Søknadskode (SO)
258653
Kristendomskunnskap, nettbasert - søknadskode 258652
Opptakskrav
GENS
Poenggrenser 2020
- Alle (primær)
- Alle (ordinær)
Studieplasser
20
Søknadskode (SO)
258652
Informasjonen kommer fra Samordna Opptak.
Om studiet
Årsstudium i kristendomskunnskap er et ettårig studium som gir en grunnleggende innføring i Bibelen, den kristne tro og møte med andre livssyn og religioner.
Studiet sikter på å gi økt kunnskap om den kristne tro og livstolkning og gir en innføring i de teologiske disiplinene bibelvitenskap, systematisk teologi, kirkehistorie og konfesjonskunnskap. I tillegg gir studiet en innføring i filosofi, etikk og religionsvitenskap.
Opptakskrav
Generell studiekompetanse eller realkompetanse etter gjeldende regler.
Videre studier
Årsstudiet kan inngå som første studieår i en bachelorgrad i teologi og misjon eller et annet studium innenfor kristendomskunnskap eller teologi. Årsstudiet kan også inngå i en bachelorgrad i RLE eller tilsvarende, eller som frie studiepoeng i en grad innenfor et annet fagområde.
Karrieremuligheter
Årsstudium i kristendomskunnskap gir økt forståelse for den kristne tro, historie og praksis. Studiet kan kvalifisere til både frivillig og lønnet arbeid i menighet og kristne organisasjoner med fokus på barn, unge og misjon. Med nødvendig tilleggsutdannelse innenfor RLE og pedagogikk kan studiet kvalifisere til undervisning i religion, livssyn og etikk på grunnskolenivå og i videregående opplæring.
Utveksling
I emnet RLE1004 Verdensreligionene, som vanligvis tas i andre semester av studiet, inngår et femukers studieopphold til enten Asia eller Øst-Afrika. Formålet med studieturen er å gi studentene innblikk i lokal religionspraksis og kultur, og deler av undervisningen blir gitt under studieturen. Studieturen til Asia vil ha et særlig fokus på buddhismen, mens studieturen til Øst-Afrika har et særlig fokus på islam. Høgskolen kunngjør i begynnelsen av høstsemesteret hvilket område/land studieturen planlegges til og studentene må påberegne en ekstra utgift i tilknytning til studieturen. Det er mulig å gjennomføre emnet uten å være med på turen.