Musikkdesign favoritt ikon

Fagskole
Knytt kontakter med relevante kunder og arbeidsgivere underveis i utdanningen. Ved hjelp av musikkomposisjon og lydproduksjon kan du lokke fram følelser og sinnsstemninger, bidra i historiefortellingen og være med på å styrke en merkevare.

Varighet

2 år

Studietempo

Heltid

Organisering

Undervisning ved lærestedet

NOKUT

NOKUT-godkjent

Om studiet

Er du interessert i

 • hvordan du kan påvirke innhold og mening med din musikk?
 • hva som er god lyd – og hvordan du kan få egen produksjon til å låte profesjonelt?
 • hvordan du kan gjøre interessen din for musikkproduksjon og lyddesign til en yrkesvei?

Da er fagskolestudiet i musikkdesign det rette for deg!

Musikkdesignutdanningen ved Fagskolen Kristiania gir deg mulighet til å bli en dyktig aktør med godt utviklede skapende og tekniske ferdigheter innen lyd- og musikkproduksjon til auditive og audiovisuelle medier. Musikkdesign er en toårig fagskoleutdanning der du ved bruk av moderne musikkteknologi jobber med komposisjon, arrangering, musikkproduksjon og lyddesign for å realisere egne ideer og kundenes ideer. Alle søkere til musikkdesignstudiet må levere opptaksprøver for å bli tatt opp som student. 

Undervisningsopplegg

For å kunne levere fullstendige lyd- og musikkproduksjoner til medier som film, fjernsyn, reklame, radio og spill – eller som musikk i seg selv – må du ha kreative ideer og musikalske og tekniske ferdigheter til å utføre ideene. På fagskolestudiet musikkdesign legger vi vekt på at undervisningen skal lære deg praktiske anvendbare ferdigheter framfor ren teoretisk kunnskap. Et godt utgangspunkt for å bli en god musikkdesigner er at man på en eller annen måte også har holdt på med musikk fra før. Du har trolig alltid vært interessert i musikk. Kanskje har du spilt i et band, sunget i kor, gått musikklinje på VGS eller folkehøyskole, spilt i korps, gått på kulturskole eller holdt på med musikkproduksjon på datamaskin.

Undervisningen foregår i klasserom og musikkstudio, og vektlegger praktisk jobbing med komposisjon, arrangering, musikkproduksjon/lydproduksjon og lyddesign. I tillegg til å gi bred kompetanse til å kunne levere på brief fra kunder og aktører i den audiovisuelle mediebransjen legger utdanningen til rette for at du kan velge ditt spesialområde. Siste semester fordyper du deg i musikkproduksjon og/eller strategisk musikkdesign, hvor du selv velger utgangspunkt og problemstilling.

Kontakt med næringsliv og bransje

Lærerne har annet arbeid i og/eller lang erfaring fra norsk musikk- og lydbransje, og gir deg realistiske produksjonsutfordringer i form av både fiktive og reelle briefer. Dette gjør at du lettere kan knytte kontakter med relevante kunder og arbeidsgivere underveis i utdanningen.

Opptakskrav

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av disse opptakskravene:

 • generell studiekompetanse
 • fullført og bestått videregående opplæring
 •  fagbrev/ svennebrev
 • realkompetanse for fagskole 
  • minimum 23 år i løpet av opptaksåret
  • dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste
  • arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall
  • dokumentere norskkunnskaper 
   • fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox

Karrieremuligheter

En god musikkdesigner skal kunne beherske både komposisjon, musikkproduksjon/lydproduksjon og lyddesign innenfor ulike sjangre, ha god kjennskap til musikkteknologi, forstå hvordan lyd og musikk kommuniserer, og levere profesjonelle produksjoner til medier som film, TV, radio/podkast, reklame og spill. Som musikkdesigner kan du derfor jobbe med det meste innen produksjon av – og kommunikasjon med – lyd. Flere av våre tidligere studenter gjør det godt i egen frilans- virksomhet. Fagskolen Kristiania har også samarbeid med flere universiteter i utlandet, der du kan bygge på til en bachelorgrad.

Kvalifikasjon/tittel

Musikkdesigner