Nøkkelinformasjon

Eurofins Food & Feed Testing Norway AS
Eurofins Food & Feed Testing Norway AS

Lærested

Nivå

Annen utdanning

Semester

1

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Deltid

Søknadsfrist

Løpende

Oppstartsdato

Fleksibel oppstart

Om studiet

Kjenner du til de vanligste begrepene innen årsaksanalyse? Stadig flere standarder setter nå krav til forståelse innen årsaksanalyse og at dette skal benyttes ved behandling av avvik og hendelser. Har du hørt om 5 hvorfor, bow-tie, MTO og Ishikawa, men litt usikker på hva det er? E-læringskurset om årsaksanalyse introduserer deg for de vanligste metodene som kan benyttes når du skal finne rotårsaken til en hendelse/avvik. Kurset vil gi deg en introduksjon og grunnleggende forståelse innen årsak

I kurs om avviksbehandling og årsaksanalyse målsetter vi å gjennomgå hvordan effektive avviks- og årsaksanalyser gjennomføres. Noen ulike metoder og verktøy vil gjennomgås, med fokus. Det vil gis tips til hvordan man praktisk kan bruke disse verktøyene med eksempler.
Alle opplæringselementene inngår i e-læringskurset - som består av moduler etterfulgt av relevante spørsmål, samt visuelle maler og en slutteksamen. 
Deltageren skal etter fullført kurs ha fått en innføring i ulike årsaksanalysemetoder og hvordan bruke disse i avviksbehandling. 

Studiets oppbygging

Det faglige innholdet er skreddersydd til bransjen og målgruppen. Språket er tydelig og setningene er pedagogisk oppbygd. De viktigste punktene knyttet til mattrygghet er vektet tyngst. 

Undervisningsopplegg

Kurset utføres digitalt og har ikke et start- eller sluttidspunkt. Deltakerne kan derfor ta kurset når det passer dem; etter jobb, i helgene, i lunsjpausen, eller i en tid tilrettelagt av arbeidsgiver.

Opptakskrav

Ingen. Kurset er et introduksjonskurs. Ingen forkunnskaper er nødvendig for å få et godt utbytte av kurset, men det er en fordel å ha jobbet med avviksbehandling tidligere.

Opptaksinformasjon

Påmeldingen skjer via nettsiden til kurset og man mottar umiddelbart en link på mail. Kurset kan gjennomføres med det samme eller senere hvis det passer bedre.

Læringsutbytte

Kurset er spesielt beregnet inn mot: Produksjonsoperatører, Kvalitetspersonell, HMS-ansvarlige og Tekniskpersonell 

Anbefalt forhåndskunnskap

Det er fordelaktig å ha vært borti avviksbehandling og årsaksnalyser tidligere, men ingen konkrete forkunnskaper er nødvendig.