Fotografutdanning, toårig favoritt ikon

Fagskole
Å studere til fotograf er et fremtidsrettet og spennende yrkesvalg. Det er ingen tvil om at det visuelle er aller viktigst i moderne kommunikasjon, hvor fotografens stillbilder, film og multimediaproduksjoner brukes for å vekke følelser og engasjere publikum i fortellingen av historier eller i formidling av budskap.

Varighet

2 år

Studietempo

Heltid

Organisering

Undervisning ved lærestedet

Kostnader

218 000

NOKUT

NOKUT-godkjent

Om studiet

Etter endt utdanning kan du søke jobber innen reklame, PR, aviser, magasiner, organisasjoner og bedrifter som fotograf og som produsent. Sosiale medier har også gjort det enklere enn noensinne å skape et levebrød med sin stemme, hvor du kan arbeide som selvstendig næringsdrivende eller i kreative kollektiver.

Undervisningsopplegg

Toårig fotografutdanning handler om en komplett arbeidsprosess; utvikling av en idé, informasjonsinnhenting, konseptutvikling, finne riktig uttrykksform, lys og lyssetting, komposisjon, utførelse av opptak, etterarbeid, produksjon, presentasjon og utnyttelse av nye medier for å nå ut til publikum.

For å gi studentene den nødvendige kompetansen har vi fokusert på fire kjerneområder:

  • Fotografi – teori & teknikk
  • Kommunikasjonslære – historiefortelling & budskapsformidling
  • Nye medier – nye produksjonsmetoder & sosiale nettverk
  • Yrket – utvikling av identitet & utøvelse av yrket

Opptaksinformasjon

På FOTOGRAF – Toårig utdanning praktiserer vi løpende opptak. Dette betyr at du kan sikre deg din studieplass når som helst i løpet av året – så lenge det er ledige plasser. Så fort du har registrert din elektroniske søknad vil du motta en e-post med utfyllende informasjon om opptaksprøve og søknadsgang. 

Mer informasjon om opptak finner du her.