Master i finans (Heltid) favoritt ikon

Universitet og høgskole
​Med en Master i finans fra BI får du en anerkjent kompetanse som gjør deg aktuell for lederstillinger både innen finans og næringslivet for øvrig.

Studienivå

Master, 2 år

Organisering

  • Undervisning ved lærestedet

Studiepoeng

120

Semester

4

Om studiet

Finans handler om å ta de optimale strategiske beslutningene, selv i usikre forhold. Denne kunnskapen er nyttig i alle deler av næringslivet. Dagens ledere forventer god innsikt i de finansielle driverne i en bedrift, siden disse er tett knyttet opp mot bedriftens suksess.

BIs institutt for finans er rangert blant de ti beste i Europa. Studiet gir deg dybdekunnskaper innen finansielle emner, og du lærer deg å bruke kunnskapen i praksis. Ikke minst tilegner du deg en analytisk tenkemåte som er svært verdifull i lederstillinger på en rekke ulike fagfelt, ikke bare innen økonomi. Fagkretsen omfatter blant annet finansielle teorier, finansielle beslutningskriterier og risikostyring, samt finansanalyse. 

Undervisningen foregår på engelsk, det gir deg gode engelskkunnskaper – noe som i dag er en nødvendighet i de aller fleste lederstillinger i Norge og utlandet. 

Få praktisk erfaring i klasserommet med Bloomberg
I dagens hektiske finansverden kreves det at studenter er både teknisk og akademisk rustet for arbeidslivet. BI har installert Bloomberg-terminaler, noe som gir våre studenter mulighet til å analysere ulike aksjer og markerder, evaluere avkastningen til ulike aksjer- og hedgefond samt selskapsverdsettelse i forbindelse med oppkjøp og fusjon. Bloomberg-terminalene inneholder global finansinformasjon – historisk og i sanntid.

Studiet gjennomføres på engelsk.

Tilbys ved:

  • Handelshøyskolen BI - campus Oslo