Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Nett

Nivå

Lavere nivå

Studiepoeng

30

Semester

1

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Heltid, deltid

Om studiet

Studiet er for deg som ønsker grunnleggende kunnskaper om ernæringsfysiologiske virkningsmekanismer, kosthold og ernæring. 

Studiet gir en innføring i næringstoffer som karbohydrater, proteiner og fett, samt vitaminer og mineraler. Du vil lære om disse næringstoffenes ernæringsfysiologiske virkningsmekanismer og påvirkning på menneskers helse. Studiet gir videre en innføring i metoder innen kostholdsforskning og norske kostholdsanbefalinger, samt grunnleggende ferdigheter i næringsberegning og kostholdsvurdering.

Studiet er primært rettet mot de som ønsker å lære mer om kosthold og ernæring enten i forbindelse med jobb eller av egen interesse. Studiet passer blant annet for yrkesgrupper som sykepleiere, fysioterapeuter, kokker og journalister.

Halvårsenheten tilbys kun som nettstudium.

Oppstart

Oppstart nett: Vår og høst

Kvalifikasjon/tittel

Halvårsstudium i kost og ernæring (30 studiepoeng)

Alle utdanninger innen