Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Studiested

Active Education

Nivå

Lavere nivå

Studiepoeng

30

Studieform

Nettstudium, samlingsbasert

Om studiet

Bli sertifisert kostholdsveileder, med internasjonal sertifisering som Nutrition Coach. En unik mulighet for deg som vil lære om kosthold og helse, og kunne ta en effektiv utdanning med gode jobbmuligheter.

 Nå kan du velge å ta denne utdanningen 100% som nettstudie, eller ved nettbasert teori og deltakelse på praktiske undervisningssamlinger i Oslo. Les mer om de ulike studiepakkene våre her:

INNHOLD I UTDANNINGEN

Helsetilstanden i den voksne befolkningen er preget av store utfordringer knyttet til inaktivitet, overvekt og livsstilssykdommer. Det er også en økende grad av matallergier og intoleranser, noe som gjør det vanskelig for mange å ha kontroll på hensiktsmessig næringsinntak.

Kombinert med - og ofte som en følge av dette - sliter også svært mange med motivasjonen knyttet til å gjøre nødvendig livsstilsendring knyttet til kosthold og fysisk aktivitet. Dette studiet er utformet for å styrke din kompetanse innen begge disse fagområdene - kostholdsveiledning og motivasjonspsykologi - og gir deg en unik kompetanse for å jobbe med kundene dine på en helhetlig måte.

Studiet har en praktisk forankring, og vi legger stor vekt på din handlingskompetanse som veileder og coach. Forståelse av psykologien og de mentale prosessene involvert i det å ta riktige beslutninger i forbindelse med livsstilsendringer er avgjørende for å lykkes. Vi integrerer derfor ernæringslæren i undervisningsemnene innen motivasjonspsykologi og coaching, slik at du etablerer gode kommunikasjons- og veiledningsferdigheter gjennom hele utdannelsen.

 

LEGG TIL ETT SEMESTER OG BLI PERSONLIG TRENER

Som kostholdsveileder-student hos Active Education har du den store fordelen at du kan bygge på med ett semester med studiet PT basis og dermed oppnå sertifisering som personlig trener i tillegg. 

Personlig trener basis-studiet kan du ta på følgende måte: 

 

FØRST I NORGE MED VEILEDET PRAKSIS

For mange er høydepunktet på studiet den 3 ukers veiledete praksisen. Som den eneste skolen som er i stand til tilby dette, er vi stolt over å gi våre studenter en unik mulighet til å få førstehånds erfaring fra bransjen de skal jobbe i.

I praksisen skal du gjennomføre 20 konsultasjoner/veiledningstimer med reelle kunder i løpet av en 3 ukers periode, der fokus skal være på ernæringsråd og kostplanlegging. Det er ingen krav om spesifikke arbeidstider utover dette, og spesifikk gjennomføring tilpasses det enkelte senter. Active Education har avtaler med alle treningskjedene og mange frittstående senter over hele landet, og vårt mål er at alle studenter skal gjennomføre praksis der de bor (eller så nært som mulig, avhengig av tilgjengelige senter der man befinner seg). Du kan velge å bli plassert på et senter av oss, eller gjøre din egen avtale med et senter du allerede har kontakt med.

 

Studiets oppbygging

Du kan velge mellom å ta denne utdanningen som:

Opptakskrav

Opptak til studiet forutsetter at du har generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå.

Det er ingen karakterkrav, og vi praktiserer løpende opptak hvilket betyr at "førstemann-til-mølla-prinsippet" gjelder. 

Det er begrenset antall plasser og vi stenger inntak når studiet er fullt. 

Kvalifikasjon/tittel

Kostholdsveileder