Portrett av støttekontakt Marius Haugerud Karlsen

YrkesintervjuStøttekontakt favoritt ikon

– Det fine med en arbeidsdag som støttekontakt er at du gjør mange hyggelige ting med noen som kanskje ikke hadde fått gjort disse aktivitetene hvis det ikke var for deg, sier Marius Haugerud Karlsen.

Marius Haugerud Karlsen
22 år
Støttekontakt
Bergen kommune

Hvorfor valgte du å bli støttekontakt?

– Jeg tenkte at det var en fin jobb å ha ved siden av studiene. Det er hyggelig å bidra til at folk kan komme i aktivitet og gjøre ting de har lyst til.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

– I løpet av en uke er jeg støttekontakt i 12 timer som kan fordeles utover. Så det er litt variert hva jeg gjør hver gang. Men det er typisk at jeg møter personen jeg er støttekontakt for. Så gjør vi enten det personen har lyst til eller hva foreldrene har planlagt av aktiviteter. Det kan enten være å dra å bade, spille fotball, dra på kino eller ta en tur på kafé. Så det er veldig varierte vakter man har som støttekontakt. Det fine med en arbeidsdag som støttekontakt er at du gjør mange hyggelige ting med noen som kanskje ikke hadde fått gjort disse aktivitetene hvis det ikke var for deg. Så man får en veldig takknemlig og variert arbeidsdag som både gagner personen du er støttekontakt for, men også deg selv. Du får gjort en del morsomme aktiviteter med en person som syntes det er veldig gøy.

Hva kreves for å kunne jobbe som støttekontakt?

– Man må være omgjengelig, åpen for nye mennesker og klare å holde på en samtale.

Hvem tror du det ikke passer for?

– Hvis du ikke er spesielt sosial eller liker å være med ukjente mennesker så er nok ikke støttekontakt et yrke som passer deg.

Hva liker du best med jobben som støttekontakt?

– At man får følelsen av at man gjør noe nyttig som gagner en annen person på en positiv måte. Det er en koselig jobb hvor man får gjort ulike aktiviteter. I tillegg er oppdragsgiver veldig fleksibel hvis man studerer i en annen by enn der man kommer fra. Så det er mulig å ha det litt fleksibelt i ferier og under eksamensperiodene.

Hva liker du minst med jobben som støttekontakt?

– Selv om man gjør mange morsomme aktiviteter er det ikke alltid man skal gjøre en aktivitet som du syntes er så forferdelig spennende.

Hva slags type mennesker vil du anbefale å bli støttekontakt?

– Studenter som vil ha en liten sidejobb ved siden av studiene. I tillegg er det jo en veldig fin jobb for folk som studerer noe innenfor helse eller som bare liker å jobbe med andre mennesker.

Finnes det noen andre muligheter?

– Nei, det er nok veldig lite. Men det er en veldig fin jobb å ha på CV-en uavhengig av hva du vil jobbe med siden.

Hva kan man forvente i lønn?

– Lønnen ligger på rundt 175 kroner i timen.

Hva er sjansene for å kunne bli støttekontakt?

– Man må gjennom en ganske lang søkeprosess for å få jobben, men så lenge man er omgjengelig og sosial så skal det gå greit. Man må vise at man er interessert og har tid til å jobbe nok timer i uka.

Tekst: Sebastian Bergedahl Vernang

    • Det er en koselig jobb hvor man får gjort ulike aktiviteter.
    • Man må være omgjengelig, åpen for nye mennesker og klare å holde på en samtale.

Yrkesbeskrivelser