Portrettbilde av radiolog Geir R. Ulimoen ved Aleris Frogner i Oslo.

YrkesintervjuRadiolog favoritt ikon

Geir R. Ulimoen forteller at det å være strukturert, nøyaktig og teknologisk interessert er viktig for en radiolog.

Geir R. Ulimoen
45 år
Radiolog
Aleris Frogner, Oslo
Vær oppmerksom på at dette intervjuet er over to år gammelt. Det kan ha skjedd endringer i yrket etter at intervjuet ble gjennomført.

Hvorfor valgte du dette yrket?

At jeg ble radiolog, er nok litt tilfeldig, og var ikke planen da jeg gikk på medisinstudiet. Etter endt turnustjeneste var den opprinnelige planen å bli anestesilege. Men så fikk jeg jobb ved Radiologisk avdeling ved Bærum Sykehus i stedet. Der trivdes jeg raskt så bra at jeg noen måneder senere takket nei til jobbtilbud fra anestesiavdelingen.

geir_radiolog_pajobb2.jpg

Radiolog Geir R. Ulimoen i hvit frakk sitter foran datamaskinene og ser på bilder.
Lisens: 
All rights reserved.

Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg?

Jeg er medisinsk ansvarlig radiolog ved røntgenavdelingen på sykehuset vårt på Frogner i Oslo. I løpet av en vanlig arbeidsdag arbeider jeg med alle de ulike bildemodalitetene innen radiologien, inkludert røntgen, CT, MR, ultralyd og mammografi. Mye av arbeidsdagen sitter jeg ved avanserte bildestasjoner og gransker CT- og MR-undersøkelser. Enkelte dager kan jeg ha ultralydprogram, og da får jeg anledning til å ha mye direkte pasientkontakt. Jeg utfører også ulike typer prøvetaking, ved hjelp av ultralyd, CT og MR. Jeg har de siste årene jobbet mye med brystdiagnostikk, som nok er det området av radiologien hvor man får tettest pasientkontakt.

Hva kreves for å kunne jobbe med dette yrket?

Man må først gjennom ordinær legeutdanning, som normalt tar seks år. Deretter er det spesialistutdanning som tar minst fem år, men dette gjennomføres ved å arbeide som lege i spesialisering ved en radiologisk avdeling. Man må også gjennomføre en rekke obligatoriske kurs i løpet av spesialiseringen. Viktige personlige egenskaper for en radiolog er å være strukturert, nøyaktig og ikke minst teknologisk interessert!

Hvem passer ikke dette yrket for?

Det er såpass store muligheter for tilpasset arbeidshverdag i dette yrket, at det er ingen spesielle begrensninger ut over at man må ha godt syn.

geir_radiolog_pajobb.jpg

Radiolog Geir R. Ulimoen i hvit frakk tar ultralyd på en pasient.
Lisens: 
All rights reserved.

Hva liker du best med yrket ditt?

At den jobben vi utfører har så stor betydning for andre mennesker. På min arbeidsplass har jeg også mulighet til å jobbe med avansert radiologisk utstyr i et svært kompetent fagmiljø. Slik vet jeg at vi gir pasientene best mulig svar. Jeg har også fått mulighet til å drive med forskning, og har tatt doktorgrad innen CT-undersøkelser av hjertet. 

Hva liker du minst med yrket ditt?

Det jeg liker minst med å være radiolog, er at det kan bli litt mye stillesittende arbeid.

Hva slags type folk vil du anbefale denne jobben for?

Radiologi omfatter mye avansert teknologi, og passer godt for folk med teknisk innsikt og interesse.

Hvilke andre muligheter finnes innenfor yrket?

Det finnes mange muligheter for varierte arbeidsoppgaver og subspesialiseringer. Her ved Aleris er det mange muligheter, for eksempel å drive forskning og videreutvikle tjenestene våre. Dagens teknologi med raske nettforbindelser gjør det også mulig å jobbe hjemmefra når det er nødvendig.

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket?

Grunnlønnen for en spesialist i radiologi på sykehuset er circa 750 000, men med tillegg for blant annet vakter og utvidet arbeidstid. De fleste radiologer i full stilling har derfor en lønn på omkring 800 000 - 900.000.

Hvordan anser du sjansene for å få jobb innen dette yrket?

Sjansene for å få jobb som radiolog er svært gode. Det har lenge vært mangel på radiologer, og det er behov for flere.

 

 

Tekst: Ingvild Hegge Eriksen

    • At jeg ble radiolog, er nok litt tilfeldig, og var ikke planen da jeg gikk på medisinstudiet.
    • Radiologi omfatter mye avansert teknologi, og passer godt for folk med teknisk innsikt og interesse.

Yrkesbeskrivelser

Utdanningsbeskrivelser