Hvorfor valgte du dette yrket?

– Jeg valgte prosjektledelse fordi jeg liker å ha ansvar, ta del i viktige beslutninger og alltid har følt meg som en ledertype. Etter videregående tok jeg et friår, for å tenke gjennom hva jeg ville gjøre videre. Jeg begynte å jobbe på en kafé mens jeg tenkte, og valget falt til slutt på prosjektledelse på Fagskolen Kristiania. Ett års fagskolestudie passet meg perfekt fordi jeg lærer best av å gjøre, og er ikke en «skolebenk-type».

Image
Lisens
1

Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg?

– Jeg er prosjektleder i et performance-byrå som driver med digital rådgivning, markeds- og mediestrategi, søkemotoroptimalisering, søkemotorannonsering og konverteringsoptimalisering. Mitt ansvar er blant annet at prosjektet blir levert til kunden til rett tid, innenfor budsjett og fastsatte rammer. 

Som prosjektleder er jeg et bindeledd mellom kundene våre og kollegaene mine. Kollegaene mine er spesialister på alt fra Facebook, hjemmesider, Instagram, Snapchat og andre kanaler. Når vi mottar et prosjekt, informerer jeg de spesialistene det gjelder, og vi arbeider innenfor de satte rammene. Hvor mange vi er på et prosjekt, varierer. Det bestemmes mye av størrelsen på oppdraget, men vanligvis er vi cirka fem stykker. Akkurat nå leder jeg blant annet et prosjekt med kampanjer som går live på Facebook. Jeg jobber med flere prosjekter samtidig, og nå har jeg både en ny kunde på huset, og en som skal lansere seg utenlands.

Vi er rundt 30 personer som sitter i et åpent kontorlandskap. Det er en fordel fordi det er enkelt å spørre om hjelp, og det er lettere å kommunisere med hverandre. Dette fører også til at vi har et godt samhold og det er viktig for å spille hverandre gode.

Hva kreves for å kunne jobbe med dette yrket?

– Min utdanningsbakgrunn er media og kommunikasjon på videregående, og prosjektledelse og digital innholdsproduksjon fra fagskole. Prosjektledelse på Fagskolen Kristiania, var et veldig yrkesrettet og praktisk år. Vi jobbet hovedsakelig i grupper med oppgaver, og reelle caser. Veldig mange har allerede et fag i bunnen, og bygger på med prosjektledelse. For min del, er jeg spent på å se hvor arbeidslivet tar meg. Læringskurven stopper ikke her!

Hvem passer ikke dette yrket for?

– Du må blant annet være glad i kundekontakt, ta styring, ha mange baller i luften og takle stress. Om du ikke kjenner deg igjen i dette, så passer det nok ikke.

Hva liker du best med yrket ditt?

– Jeg liker ansvaret, variasjonen av kunder og at jeg lærer så utrolig mye.

Hva liker du minst med yrket ditt?

– Det siste jeg ville på denne jord, var å ha en kontorjobb, og nå sitter jeg altså her! Det rare er at jeg liker det.

Image
Lisens
1

Hva slags type folk vil du anbefale denne jobben for?

– Du må være strukturert, like å ha kontroll, ta ansvar, ikke være konfliktsky, stå på krava og være tydelig. Du må sette deg grundig inn i alle prosjekter, og ha den store oversikten. Det er en jobb hvor du samarbeider med mange, og det er viktig å være lærevillig og sosial. En fin egenskap er å ikke være redd for å innrømme at du kan ta feil.

Hvilke andre muligheter finnes innenfor yrket?

– Det er muligheter overalt. Der det er et prosjekt, trenger man en prosjektleder. Det er det som er så fint med dette yrket. Med rett bakgrunn og relevant kompetanse, er det muligheter på alle nivåer og i alle fag. 

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket?

– Vi har konkurransedyktige betingelser. Ifølge SSB ligger gjennomsnittslønnen til prosjektledere på cirka 750 000.

Hvordan anser du sjansene for å få jobb innen dette yrket?

– Det er ikke helt enkelt å finne relevant jobb. Et godt råd fra meg er å være åpen for internships eller frivillig arbeid, for å få erfaring. Jeg søkte på mange relevante jobber, før jeg fikk jobb i RED Performance. Det tok rundt fire måneder etter endt studie. Hvor lang tid det tar før man får jobb kommer an på hva du søker, og hvilke erfaringer du har. Jeg er opptatt av å bygge erfaringer, finne ut hva jeg trives med og hva jeg er god på. Bruk kontaktene dine, gi av deg selv og kast deg ut i det!

 

 

Det siste jeg ville på denne jord var å ha en kontorjobb, og nå sitter jeg altså her! Det rare er at jeg liker det.
Der det er et prosjekt trengs det en prosjektleder.