Portrettbilde av negledesigner Miranda Bela.

YrkesintervjuNegledesigner favoritt ikon

– Det er et krevende yrke hvor du jobber tett med mennesker som gjerne betaler mye penger for å få et fint resultat, forteller Miranda Bela.

Miranda Bela
22 år
Negledesigner
Eger Skin Clnic, Oslo
Vær oppmerksom på at dette intervjuet er over to år gammelt. Det kan ha skjedd endringer i yrket etter at intervjuet ble gjennomført.

Hvorfor valgte du dette yrket?

– Da jeg var yngre kjøpte jeg amatørprodukter på nettet og hadde negledesign som hobby. Etter videregående visste jeg ikke hva jeg ville gjøre, men noen venninner av meg tipset meg om å søke på Tone Lise Akademiet siden de visste hvor godt jeg likte å drive med slikt.

Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg?

– Jeg jobber fulltid i en stor hudpleieklinikk hvor jeg driver med negler store deler av dagen. Før selve behandlingen begynner setter jeg meg ned sammen med kunden å hører på hva kunden ønsker. En behandling kan for eksempel være forlengelse av neglene. Da forlenger jeg neglene, filer de og legger på farge og design som kunden ønsker. En behandling tar omtrent 1,5 time så jeg har en del kunder i løpet av dagen. I tillegg til negledesign gjør jeg også farging og forming av bryn og fotpleie i klinikken. Dersom jeg har ledig tid mellom kunder gjør jeg andre arbeidsoppgaver som å vaske og rydde bordet mitt, bestille varer, hjelpe til på kjøkkenet, vaske håndklær og sette på oppvask. Alle har som regel fulle lister og lite tid til å gjøre andre ting utenom behandlinger, så vi hjelper kollegaer med slike ting. I dette yrket er det veldig vanlig å opparbeide seg en kundeliste og ha faste kunder. I tillegg kommer det kunder innom som kun ønsker negledesign til en spesiell hendelse, som for eksempel et bryllup.

img_1922.jpg

Miranda Bela legger lakk og design på neglene til en kunde.
Lisens: 
All rights reserved.

Hva kreves for å kunne jobbe med dette yrket? 

– Jeg har tatt utdannelsen min på Tone Lise Akademiet. En utdannelse i faget gjør deg sikker og profesjonell i yrket. Jeg mener at man først og fremst må ha stor interesse for dette faget. Det er et krevende yrke hvor du jobber tett med mennesker som gjerne betaler mye penger for å få et fint resultat. Du må derfor prestere like godt på siste kunde som på første. Det er viktig å ha interesse og lidenskap for det du driver med for å holde deg gåen løpet av hele dagen. Negledesigner er ikke en beskyttet tittel, så det er ingen formelle krav du må oppfylle for å kunne bruke denne tittelen.

Hvem passer ikke dette yrket for? 

– Yrket passer ikke for deg som har lite tålmodighet og ikke glad i pirkearbeid. Du sitter hele dagen, så dersom du sliter med nakke eller rygg er ikke dette riktig yrke for deg. 

Hva liker du best med yrket ditt?

– Jeg liker at jeg møter så utrolig mange forskjellige mennesker, og at man får så gode forhold til kundene sine.

Hva liker du minst med yrket ditt?

– Det jeg liker minst er at jeg blir fysisk sliten. Jeg har som regel mellom fem og åtte kunder hver dag, så jeg kan bli veldig sliten og få smerter i nakke og rygg. 

img_1933.jpg

Negledesigner Miranda Bela filer neglene til en kunde før hun skal lakkere neglene.
Lisens: 
All rights reserved.

Hva slags type folk vil du anbefale denne jobben for?

– Dette passer for deg som elsker å være nøyaktig, glad i detaljarbeid og liker å jobbe med mennesker. Det kommer stadig nye trender innen negler, så interesse for trender og mote generelt er ganske viktig.

Hvilke andre muligheter finnes innenfor yrket?

– Dersom du kun tar kurs i gelénegler så har du ikke så mange andre muligheter, derfor anbefaler jeg å ta fagskolen innen negleteknikk på Tone Lise Akademiet da du har flere bein å stå på. Da kan du drive med alt innen hender og føtter, bryn, sminke og voksing. 

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket?

– Dersom du jobber som ansatt kan du forvente alt mellom 20.000-25.000 kroner utbetalt etter skatt (100 prosent stilling). Dersom du driver for deg selv må du forvente mindre i starten, men etter hvert som du bygger en god kundekrets kan du tjene dobbelt så mye og mer. 

Hvordan anser du sjansene for å få jobb innen dette yrket?

– Det er utrolig mange salonger i Norge, spesielt i Oslo. Det åpnes stadig flere salonger så jeg tror man har god sjanse til å finne jobb innen dette yrket.
 

Tekst: Hedda Berge 

    • I dette yrket er det veldig vanlig å opparbeide seg en kundeliste og ha faste kunder.
    • Du må være nøyaktig, glad i detaljarbeid og like å jobbe med mennesker.
    • Interesse for trender og mote er generelt ganske viktig.

Yrkesbeskrivelser