Marlene Haukelidsæter på trallefabrikken i Horten.

YrkesintervjuKontor og administrasjonsarbeider favoritt ikon

I dette yrket kan du jobbe med mye forskjellig og du kan få mer ansvar etter hvert. Det setter Marlene Haukelidsæter pris på.

Marlene Haukelidsæter
28 år
Kontor og administrasjonsarbeider
Trallefabrikken i Horten

Hvorfor valgte du dette yrket?

- Jeg gikk Tegning form og farge og tenkte egentlig å velge et mer kreativt yrke. Det siste jeg skulle i livet var å jobbe på kontor. Tilfeldigheter gjorde at jeg havnet nettopp på kontor. Det rare er at jeg liker meg godt. Jeg har lært masse nytt og vokser med oppgavene jeg får. Å bidra og mestre jobben er viktig for meg, og jeg bruker heller fritiden min til å kunne utfolde meg mer kreativt.

img_9226.jpg

Marlene Haukelidsæter på arbeidsplassen sin på Trallefabrikken.
Lisens: 
All rights reserved.

Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg?

- Jeg jobber på Trallefabrikken i Horten. Det er ingen sangskole, men et firma med en verden av lager, transport- og logistikkprodukter. Vi har standardvarer og produkter som vi kan skaffe eller produsere på etterspørsel. Jeg følger opp alt fra ordreregistrering, kunde- og leverandørregistrering, noe varesporing og alle mulige spørsmål som tikker inn på telefon og e-post. Jeg står veldig fritt til å kunne utforme mine egne rutiner og systemer, og det passer meg bra.

Jeg jobber blant annet på sentralbordet. Det er mange telefoner i løpet av en dag, og jeg registrerer alle ordre og innkommende telefoner i Super Office. Jeg fakturerer og mottar innbetalinger fra kunder, samt fører regnskap. Jeg har tatt tilleggskurs i regnskap og får bryne meg her. Vi fører regnskap for fire bedrifter. Alle er under ett og samme tak.

Kundebehandling på e-post og telefon er en annen og viktig del av jobben. Jeg har også ansvar for postbehandling og delansvar for kantinen. Ofte er det meg som står for forskjellige tilstelninger i firmaet. Når vi for eksempel skal ha julebord, kan jeg bruke kreativiteten min og det liker jeg godt. 

Jeg sitter i et åpent kontorlandskap med fire andre. I og med at vi samarbeider tett er det praktisk og ikke minst sosialt. 

Hva kreves for å kunne jobbe med dette yrket?

- Jeg tok studiekompetanse på Tegning form og farge. Deretter begynte jeg i kontorjobb og var der i to år. Jeg fikk godskrevet de to årene og begynte som lærling her i Trallefabrikken. Etter to år her som lærling tok jeg fagbrev i Kontor og administrasjon.

Den vanlige veien å gå er to år videregående utdanning i Salg, service og sikkerhet og to år utplassering i bedrift.

Hvem passer ikke dette yrket for?

- Jeg tror denne jobben passer for veldig mange mennesketyper og jeg er et godt eksempel på det. Er du rastløs, unøyaktig og uselvstendig, passer nok ikke dette yrket.

img_9222.jpg

Sentralbord er en av Marlene Haukelidsæters oppgaver.
Lisens: 
All rights reserved.

Hva liker du best med yrket ditt?

- Jeg liker både miljøet og det at jeg har mange og varierte arbeidsoppgaver. Jeg liker godt å for eksempel kunne «hoppe» ut fra regnskap og inn i kundebehandling.

Hva liker du minst med yrket ditt?

- Det er en nokså stillesittende jobb bak en PC. Det kan til tider være litt krevende.

Hva slags type folk vil du anbefale denne jobben for?

- I dette yrket er det stor variasjon i arbeidsoppgavene. Noen sitter med de samme oppgavene hele tiden, mens andre har flere ansvarsområder. Nettopp derfor passer jobben for veldig mange. Det kommer godt med å ha gode samarbeidsevner. Du bør like noen rutiner. Selv har jeg rutiner jeg liker, og andre oppgaver hvor jeg står mer fritt.

Hvilke andre muligheter finnes innenfor yrket?

-Jeg tror de fleste med min type bakgrunn jobber på kontor, sentralbord, med enkelt regnskap, kundeservice og generelle kontoroppgaver. Viser du ansvar og nøyaktighet, kan du fort bli satt til større oppgaver. Det har skjedd i mitt tilfelle. Jeg kan videreutdanne meg i regnskap, som sekretær, i salg, markedsføring og mye annet.

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket?

- Det er stor forskjell etter hvor du bor og om du jobber i det private eller det offentlige. En realistisk årslønn er 380 000 til 430 000.

Hvordan anser du sjansene for å få jobb innen dette yrket?

- Jeg tror sjansene er veldig gode. Dette er et veldig generelt fagbrev som gir mulighet for mange typer jobber.

 

 

Tekst: Bente Haraldstad Delmas

Tekst:  

Yrkesbeskrivelser

Utdanningsbeskrivelser