Markeds- og informasjonsrådgiver Stein Fredriksen

YrkesintervjuInformasjonsrådgiver favoritt ikon

Stadig flere bedrifter og organisasjoner ser verdien av å ansette informasjonsmedarbeidere, sier Stein Fredriksen.

Stein Fredriksen
52 år
Markeds- og informasjonsrådgiver
Hålogaland Teater, Tromsø
Vær oppmerksom på at dette intervjuet er over to år gammelt. Det kan ha skjedd endringer i yrket etter at intervjuet ble gjennomført.

Hvorfor valgte du dette yrket?

- I utgangspunktet er jeg journalist og har jobbet som journalist i 26 år. Jeg hadde etterhvert lyst å jobbe med kulturformidling og søkte på jobber hvor jeg kunne gjøre det. Jeg har hatt lignende informasjonsjobber i det samiske teatret Beaivváš Sámi Teáhter og Oslo Nye Teater før jeg begynte i denne jobben. Her har jeg jobbet i to år nå.  

Hvilke arbeidsoppgaver består yrkeshverdagen din av?

- Det jeg gjør mest i arbeidshverdagen er å ha løpende kontakt med media om forestillingene våre. Jeg skriver pressemeldinger, inviterer til pressekonferanser og pressevisninger. Jeg hjelper også journalister med bakgrunnsstoff og annen informasjon de har behov for. Videre skriver jeg bakgrunnsmateriale om produksjonene våre og legger ut på teaterets nettsider, på sosiale medier og i programmer. Det kan være informasjon om forestillingen, om forfatteren, om skuespillerne og den typen ting.

Jeg jobber mer med informasjon enn markedsføring selv om tittelen min sier at jeg jobber med begge deler. Arbeidsoppgavene kan variere veldig fra hvilke typer forestillinger vi har.  

Markeds- og informasjonsrådgiver Stein Fredriksen

Hvilken utdanning og/eller kvalifikasjoner er nødvendig for å bli informasjonsrådgiver?

- Denne typen stillinger har forskjellige navn, noen kaller det kommunikasjonsrådgiver, informasjonsrådgiver og informasjonskonsulent. Mange med mediabakgrunn har denne typen jobb. De vet som oftest hvordan media fungerer og det er en viktig kunnskap å ha. I denne jobben bør du ha godt språk både skriftlig og muntlig.     

Hva er det beste med yrket ditt?

- Jeg synes det er spennende at et helt teater jobber sammen som et team for å få til et fint produkt, og det er utrolig mange forskjellige yrkesgrupper som jobber sammen. I tillegg har jeg et veldig fleksibelt og variert yrke som gjør at ingen dager blir like.

Hva misliker du mest med yrket ditt?

- Det er til tider en del arbeidspress som man føler på kroppen.  

Hvilke andre arbeidsområder/muligheter finnes innenfor ditt yrke?

- Flere og flere bedrifter og organisasjoner ser verdien av å ha informasjonsmedarbeidere. Typiske arbeidsoppgaver er informasjonsbiten, markedsføring og rådgivning. Nesten alle store firmaer, organisasjoner og politiske partier har slike rådgivere.  

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket?

- Det varierer veldig, og det kommer an på hvor du jobber. Jeg tipper at nyansatte har en årslønn mellom 420 000 - 500 000 kroner.

Hvordan anser du sjansene for å få jobb innen dette yrket?

- Det er mange som søker etter informasjonsfolk i både offentlig og privat sektor, så jeg tror det er gode sjanser å få jobb i bransjen.  

Tekst: Sigve Nedredal

 

Tekst:  

Yrkesbeskrivelser