Nøkkelinformasjon
Læreplan
Læreplan i kokkfag
Kokkfaget skal legge grunnlag for yrkesutøving innen tilberedning av mat på ulike typer serveringssteder. Faget skal bidra til å gi matopplevelse og legge grunnlag for trygge måltider av høy kvalitet. Videre skal kokkfaget fremme bruk av norske råvarer og norsk og samisk matkultur i inn- og utland. Kokkfaget skal også bidra til faglig videreutvikling ut fra nasjonale og internasjonale trender. Kokkfaget skal bidra til at faget videreføres som håndverksfag, og samtidig utvikle fagarbeidere med kompetanse til å ta i bruk ny teknologi.
Opplæringen skal legge vekt på smaksopplevelse, sensorikk, estetikk og ernæring. Videre skal opplæringen legge vekt på utnytting av ressurser og råvarer, tilberedningsmetoder, hygiene og økonomi. All matproduksjon skal ha et kvalitetsstyringssystem basert på fareanalyse og kritiske kontrollpunkter. Opplæringen skal også bidra til å utvikle evne til service, samarbeid og kommunikasjon og fremme likestilling.
Opplæringen skal legge til rette for varierte arbeidsoppgaver som krever kreativitet og løsningsorientering og bidrar til utvikling i kokkfaget.
Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev . Yrkestittel er kokk.
Yrker og arbeidsliv i
hele landet
Hele landet
Samarbeidsavtaler i
hele landet
Hele landet
HALLINGSTUENE AS | Vis avtale |
RESTAURANT 1877 AS | Vis avtale |
SPISEKROKEN INGVILD AS | Vis avtale |
FRETHEIM HOTEL | Vis avtale |
SPISEKROKEN STRAUME AS | Vis avtale |
MENY SOGNDAL | Vis avtale |
ELLEVILT AS | Vis avtale |
MOSJØEN VIDEREGÅENDE SKOLE | Vis avtale |
BILTEMA NORGE AS BILTEMA MOSJØEN | Vis avtale |
FORSVARET | Vis avtale |
FRU HAUGANS HOTEL AS | Vis avtale |
LEMONSJØ FJELLSTUE & HYTTEGREND innehaver Marit Furuset | Vis avtale |
SCANDIC MEYERGÅRDEN | Vis avtale |
ALIOLI CATERING AS | Vis avtale |
HURTIGRUTEN AS | Vis avtale |