Du lærer å tilberede mat på ulike typer serveringssteder.

Du må ha fullført grunnskole for å begynne på Vg1

Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittel er kokk.

 bilde

For karriereveiledere og sektor

Vg3 kokkfaget handler om valg av råvarer og tilberedning av mat og måltider i tråd med lokale, samiske, norske og internasjonale mattradisjoner og trender. Faget handler videre om planlegging av menyer etter sesong, anledning og kunders forventninger, grunnleggende tilberedningsmetoder og sensorikk. Vg3 kokkfaget skal bidra til å fremme mat- og drikkeglede, lokale spesialiteter og forvaltning av matkulturer og tradisjoner. Faget skal også bidra til å utvikle selvstendige, samarbeidende og omstillingsdyktige fagarbeidere i et arbeidsliv i endring.

Les hele læreplanen på udir.no


Se mer informasjon om videregående opplæring på vilbli.no.