Nøkkelinformasjon

Du lærer å tilberede mat på ulike typer serveringssteder.

Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittel er kokk.

Læreplan

Læreplan i kokkfag

Vg3 kokkfaget handler om valg av råvarer og tilberedning av mat og måltider i tråd med lokale, samiske, norske og internasjonale mattradisjoner og trender. Faget handler videre om planlegging av menyer etter sesong, anledning og kunders forventninger, grunnleggende tilberedningsmetoder og sensorikk. Vg3 kokkfaget skal bidra til å fremme mat- og drikkeglede, lokale spesialiteter og forvaltning av matkulturer og tradisjoner. Faget skal også bidra til å utvikle selvstendige, samarbeidende og omstillingsdyktige fagarbeidere i et arbeidsliv i endring.

Ta videregående som voksen

Intro
Hvis du er over 25 år og ikke har fullført og bestått videregående opplæring, kan du har rett til gratis videregående. Her kan du lese mer om hvilke regler og rettigheter som gjelder, og hvordan du kan ta videregående som voksen der du bor.
Les mer om videregående som voksen

Yrker og arbeidsliv i hele landet
Hele landet