Du lærer om valg av råvarer og tilberedning av ernæringsriktig mat og spesialkost, i tråd med nasjonale, samiske og internasjonale mattradisjoner og trender.

Du må ha fullført grunnskole for å begynne på vg1

Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittel er ernæringskokk.

 bilde

For karriereveiledere og sektor

Vg3 ernæringskokkfaget handler om valg av råvarer og tilberedning av ernæringsriktig mat og spesialkost i tråd med nasjonale, samiske og internasjonale mattradisjoner og trender. Faget handler videre om produksjon av helsefremmende og trygge måltider som skal bidra til matomsorg og gode måltidsopplevelser ved ulike institusjoner. Vg3 ernæringskokkfaget omfatter tilberedning av daglig kosthold for mange mennesker i tråd med helsemyndighetenes kostråd og gjeldende regelverk. Faget skal bidra til å utvikle selvstendige, samarbeidende og omstillingsdyktige fagarbeidere i et arbeidsliv i endring.

Les hele læreplanen på udir.no


Se mer informasjon om videregående opplæring på vilbli.no.