Industrirørleggerfag

Videregående
Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittel er industrirørlegger.
Varighet
To år på skole og to år i bedrift
Opptakskrav
Du må ha fullført grunnskole for å begynne på Vg1
Utdanningsløp
Utdanningsløpet i videregående opplæring vil endres til skoleåret 2020-2021. Alle endringene er ikke bestemt enda, men Utdanningsdirektoratet har oversikt over siste nytt om fagfornyelsen på sine sider. Du kan også se en foreløpig versjon av det nye utdanningsløpet hos Vilbli.no.
1. År
Vg1
2. År
Vg2 eller opplæring i bedrift
3. År
Vg3 eller opplæring i bedrift
Andre varianter av Industrirørleggerfag
Læreplan
Læreplan i industrirørleggerfaget Vg3 / opplæring i bedrift
Industrirørleggerfaget skal danne grunnlag for yrkesutøvelse innen produksjon, montering og vedlikehold av rørsystemer til industrien, både på land og offshore. Industrien leverer varer i et internasjonalt eksportmarked med høye krav til kvalitet og effektivitet. Faget skal fremme stabil produktkvalitet og bruk av automatiserte produksjonsmetoder og bidra til å utvikle fagkompetanse som kan følge utviklingstendenser i samfunnet, nasjonalt og internasjonalt.
Opplæringen skal bidra til at lærlingen utvikler ferdigheter knyttet til montering, vedlikehold og testing av røranlegg og rørinstallasjoner. Videre skal opplæringen fremme utvikling av evne til nøyaktighet, refleksjon og kritisk vurdering. Opplæringen skal bidra til å utvikle forståelse for helheten i faget og analyse-, system- og sikkerhetsforståelse.
Opplæringen skal legge til rette for trening i planlegging, gjennomføring, dokumentasjon og kvalitetsarbeid. Videre skal opplæringen legge til rette for samarbeid og selvstendig arbeid og anvendelse av ny teknologi. Arbeid innenfor gjeldende regelverk for helse, miljø og sikkerhet og internasjonale og nasjonale standarder inngår i opplæringen.
Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittel er industrirørlegger.
Lignende utdanninger
Yrkesbeskrivelser
Mer om yrkesfaglig videregående opplæring
Les mer om forskjellen mellom fagbrev, svennebrev og yrkeskompetanse samt om lærling.
Samarbeid skole-arbeidsliv
Her får du oversikt over samarbeidsavtaler i faget yrkesfaglig fordypning inngått mellom videregående skoler og bedrifter.