Haraldsplass diakonale høgskole favoritt ikon

Privat
Høgskole
Ca 250 studenter
Haraldsplass Diakonale Høgskole er en privat, akkreditert høgskole som har drevet sykepleierutdanning i Bergen siden 1918. I dag fremstår skolen som svært moderne og holder til i et relativt nytt bygg med masse glass og lys som bidrar til en trivelig atmosfære. Høgskolen ligger ved foten av Ulriken og omgivelsene er preget av et flott parkanlegg med en av Bergens vakreste og eldste Lindealleer. Haraldsplass Diakonale Sykehus ligger vegg i vegg og er et lokalsykehus for flere bydeler i Bergen. Bare noen hundre meter bortenfor høgskolen ligger også Haukeland Universitetssykehus.

Haraldsplass Diakonale Høgskole har også videreutdanninger innen:
- Palliativ Sykepleie
- Legevaktsykepleie
- Hjemmesykepleie
- Veiledning
- Mindfulness

Høgskolen har et svært erfarent team innen fagfeltene Veiledning og Mindfulness og tilbyr både individualsamtaler, kurs og dagseminar. Høgskolen eies av stiftelsen Bergen Diakonissehjem som bl.a. også eier Haraldsplass Diakonale Sykehus. Både stiftelsen, sykehuset og høgskolen ligger like ved hverandre i Ulriksdal, Bergen.

Fra 1. januar 2016 fusjonerer Diakonhjemmet Høgskole, Haraldsplass diakonale høgskole, Høgskolen Betanien og Misjonshøgskolen til VID vitenskapelige høgskole.

 

  • Haraldsplass Diakonale Høgskole bygg bilde a
  • Haraldsplass Diakonale Høgskole bygg bilde b
  • Haraldsplass Diakonale Høgskole bygg bilde c
  • Haraldsplass Diakonale Høgskole forelesningssal