På våre ett- og toårige fagskolestudier lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under hele utdanningen. Vi tilbyr stedbaserte studier innen design, kommunikasjon og teknologi og fagskolestudier på nett innen helse, oppvekst, økonomi, administrasjon, markedsføring og IT.

I mange yrker er det viktigere at du har fingerspissfølelse og har opparbeidet deg praktisk erfaring gjennom utdannelsen, enn at du har pugget teoretiske lærebøker og hørt på forelesninger.

På Fagskolen Kristiania (tidligere Norges Kreative Høyskole) arbeider du gjennom hele utdannelsen med praktiske øvingsoppgaver slik at du får trent deg opp i faget. Enten du vil bli interiørdesigner, filmprodusent, festivalkoordinator, eller drømmer om å bli tekstforfatter eller illustratør, så møter du lærerne som selv har lang bransjeerfaring. Det sikrer nærheten mellom utdanning og arbeidsliv.

Dessuten vet lærerne hva som skal til for at du skal bli en dyktig yrkesutøver. Undervisningen skjer i mindre klasser hvor du får arbeide med bransje- og yrkesnære utfordringer hver eneste dag. Det gjør utdanningen relevant for deg, og deg relevant på arbeidsmarkedet.

Hva er en fagskoleutdanning?

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse og har et omfang på ett til to år. Undervisningen foregår i mindre klasser der du arbeider med virkelighetsnære utfordringer, hvor prosjektarbeid er en viktig arbeidsform.Regjeringen vedtok i 2017 Stortingsmeldingen «Fagfolk for fremtiden». Les om hvordan dette påvirker fagskolen positivt framover.

Bachelormuligheter

Etter fullført fagskoleutdanning kan du dra til utlandet og studere videre for å ta en internasjonal bachelorgrad, via vår samarbeidspartner Education Link. Kombinasjonen av en norsk, bransjeorientert fagskoleutdanning og en akademisk grad i utlandet, gir deg en unik kunnskap og solid kompetanse. Du vil få en personlig og faglig utvikling, internasjonalt nettverk og ikke minst internasjonal erfaring og venner for livet. For deg som har fullført visse fagskolestudier hos oss er det også mulig å søke innpass på 2. året på noen av våre bachelorstudier. Dette gjelder kun enkelte fagskolestudier og bachelorutdanninger. Vi gjør oppmerksom på at du kan måtte ta eksamener/emner i tillegg. For mer informasjon om bachelormuligheter kan du ta kontakt med våre studentambassadører.

Fagskolen Kristiania

Telefon: +47 22 59 60 00
kristiania.no

Studiesteder

  • Bergen
  • Oslo
  • Nettstudier

Utdanningstilbud

Det er 41 utdanninger innenfor filtrene du har valgt.
Tittel Studienivå Sted
Administrativ koordinator Fagskolegrad Fagskolen Kristiania
App-programmering Høyere fagskolegrad Oslo
Arbeid med de yngste barna i barnehagen - fullfinansiert Fagskolegrad Nettstudier
Arbeid med språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse i barnehagen - fullfinansiert Fagskolegrad Nettstudier
Barn med særskilte behov Fagskolegrad Nettstudier
Bårdar Akademiet - Dans Høyere fagskolegrad Oslo
Bårdar Akademiet - Kommersiell scenekunst Fagskolegrad Oslo
Bårdar Akademiet - Musikkteater Høyere fagskolegrad Oslo
Design Thinking i praksis Fagskolegrad Oslo
Digital innholdsproduksjon Fagskolegrad Bergen, Oslo
Digital markedsføring Fagskolestudium Nettstudier
ESMOD Oslo Fashion Brand Communication Høyere fagskolegrad Oslo
ESMOD Oslo Motedesign- og modellismemedarbeider Fagskolegrad Oslo
ESMOD Oslo Motedesigner og modellør Høyere fagskolegrad Oslo
Film Høyere fagskolegrad Bergen, Oslo
Fotograf (Tidligere Bilder Nordic School of Photography) Høyere fagskolegrad Oslo
Frontend-utvikling Høyere fagskolegrad Oslo
Grafisk design Høyere fagskolegrad Bergen, Oslo
Helseadministrasjonssekretær - Fullfinansiert Fagskolestudium Nettstudier
Helsekoordinator - Fullfinansiert Fagskolestudium Nettstudier