Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag
Utdanningsløp
Utdanningsløpet i vidaregåande opplæring vil bli endra til skuleåret 2020-2021. Alle endringane er ikkje avgjort endå, men Utdanningsdirektoratet har oversikt over siste nytt om fagfornyelsen på sidene sine. Du kan òg sjå ein førebels versjon av det nye utdanningsløpet hos Vilbli.no.
1. År
Vg1
2. År
Vg2 eller opplæring i bedrift
3. År
Vg3 eller opplæring i bedrift
Videregående skoler som tilbyr Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag
Hvis du lurar på noko om val av yrke og utdanning finst det mange du kan spørje. Ei rekke offentlege og nokre private kontor jobbar med dette, og dei svarar deg gjerne.
Vel fylke for å få oversikt over kontorane der du bur.
Lukke til!
Eksamenskontor
Fagopplæringskontor
Fagopplæringskontoret svarar på spørsmål om opplæring i bedrift, og hjelper lærlingar og bedriftar.
Inntakskontor
Inntakskontora administrerer søknadar til vidaregåande opplæring. Du må kontakte inntakskontoret i om du skal byte skole eller skal byrje på skole i et anna fylke. Inntakskontora svarar óg på andre spørsmål om inntak.
Karrieresenter
Karrieresentra gir gratis rettleiing om val av yrke og utdanning, jobbsøking og arbeidsliv til alle over 19 år.
Oppfølgingsteneste
Oppfølgingstenesten rettleiar og hjelper ungdom som ikkje er i opplæring eller arbeid. Oppfølgingstenesten (OT) har ansvar for å følgje opp ungdom med rett til vidaregåande opplæring som ikkje er i opplæring eller arbeid. Dette gjeld ungdom i alderen 16 til 21 år.
Opplæringskontor
Opplæringskontora er eit samarbeid mellom bedriftar om inntak og opplæring av lærlingar. Opplæringskontora fungerar óg som rettleiarar for lærebedriftane. Det finnes fylkesvise opplæringskontor og opplæringskontor som samarbeidar om opplæring i eitt eller fleire fag på tvers av fylka.
Vilbli.no har oppdatert oversikt over alle opplæringskontor i Norge.
Velg fra listen for å se opplæringskontor i ditt fylke hos vilbli.no
Utdanningsavdeling
Fylkeskommunane har ansvar for all vidaregåande opplæring i Noreg. Utdanningsavdelingane i fylka kan svare på spørsmål om for eksempel eksamen, dokumentasjon, kvalitet og klage på karakterar. Dei har óg ansvar for vidaregåande opplæring for voksne.
Videregående skoler i Aust-Agder
5 skoler i Aust-Agder Bytt fylke
Hvis du lurar på noko om val av yrke og utdanning finst det mange du kan spørje. Ei rekke offentlege og nokre private kontor jobbar med dette, og dei svarar deg gjerne.
Vel fylke for å få oversikt over kontorane der du bur.
Lukke til!
Inntakskontor
Inntakskontorene administrerer søknader til videregående opplæring. Du må kontakte inntakskontoret i hvis du skal bytte skole eller skal begynne på skole i et annet fylke. Inntakskontorene svarer også på andre spørsmål om inntak.
Fagopplæringskontor
Fagopplæringskontoret svarer på spørsmål om opplæring i bedrift, og hjelper bedrifter og lærlinger.
Læreplanen
Programområde for barne- og ungdomsarbeiderfag - Læreplan i felles programfag Vg2
Programfagene skal medvirke til å dekke behovet for barne- og ungdomsarbeidere som kan legge til rette for aktivitet, glede og livsutfoldelse for barn og unge. Samfunnet har behov for barne- og ungdomsarbeidere som er tydelige rollemodeller, ser det enkelte individ og er bevisst på de utfordringer barn og unge har i et flerkulturelt samfunn. Opplæringen skal bidra til å utvikle evne og vilje til fleksibilitet og samarbeid om barn og unges opplæring, utvikling og trivsel, og kunnskap om hvordan barn og unge lærer. Programfagene skal bidra til vern om miljøet og naturen og til varierte og utfordrende kultur- og kvalitetsopplevelser. Programfagene skal også stimulere til et fellesskap preget av glede, lek, utforskning, læring og samhørighet.
Opplæringen i programfagene skal gi elever og lærlinger grunnlag for å velge hensiktsmessige pedagogiske metoder i arbeidet med barn og unge i alderen 0–18 år. Opplæringen skal utvikle evnen til kommunikasjon i møte med barn, unge og foreldre, tilpasset kulturtilhørighet, funksjonsnivå og livssituasjon. Videre skal opplæringen utvikle relasjonsforståelse og evne til å tilrettelegge for brukermedvirkning.
Opplæringen skal rettes mot arbeid i ulike pedagogiske virksomheter og mot områder der barn og unge ferdes i hverdagen, og være i tråd med gjeldende regelverk. Opplæringen skal være praksisnær, tverrfaglig, gi helhetlig kompetanse og legge grunnlaget for videre opplæring som barne- og ungdomsarbeider.
Dette kan du bli hvis du går Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag
Lignende utdanninger
Samarbeid skole-arbeidsliv
Her får du oversikt over samarbeidsavtaler i faget yrkesfaglig fordypning inngått mellom videregående skoler og bedrifter.