Læreplan

Læreplan i Isolatørfaget

Isolatørfaget omfatter hovedsakelig isolering av rør, tanker, ståldekk og stålvegger mot varme, kulde, lyd og brann. Faget skal bidra til å oppfylle de strenge kvalitetskravene som stilles til isolasjon i bygninger, på skip og innen kjemisk, olje- og gassbasert industri. Manglende isolering kan få alvorlige økonomiske konsekvenser og skade miljøet. Ved effektiv ressursutnyttelse, som tar hensyn til natur og miljø, kan derfor isolatørfaget medvirke til å sikre betydelige samfunnmessige verdier og bidra til bærekraftig utvikling.

Opplæringen skal utvikle evnen å arbeide nøyaktig og selvstendig etter gjeldende regelverk og prosedyrer, tegninger og kravspesifikasjoner. Den skal også bidra til å øve opp lærlingens evne til å mestre de krav som stilles til tekniske ferdigheter og kvalitet i yrkesutøvelsen. Videre skal faget stimulere til kreativ tenkning og utvikle evnen til å kommunisere med kunder, kolleger og andre samarbeidspartnere. Opplæringen skal også fremme faglig bevissthet og tverrfaglig samarbeid. I det faglige arbeidet skal det legges vekt på helse, miljø og sikkerhet.

Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittel er isolatør.

Les hele læreplanen på udir.no

Andre varianter av denne utdanningen

Samarbeidsavtaler i

Denne linjen har ikke noen aktive samarbeidsavtaler.

Informasjon

Bilete
To jenter sitter og ser på hverandre. En sitter med ansiktet mot kamera med en blyant i hånden. Den andre sitter med ansiktet vendt bort fra kamera.

Tittel
Opplæring for innvandrere

Intro
Som innvandrer kan du ha krav på og rett til språk- og spesialundervisning.
Bilete
To personer i fullt militærutstyr med kamuflasje

Tittel
Utdanning i forsvaret

Intro
Det finnes mange mulighet for deg som ønsker å ta en utdanning i Forsvaret.
Bilete
En mann og en dame iført vernetøy og hjelm står foran mange solcellepanel.

Tittel
Informasjon og fakta om videregående opplæring

Intro
Opplæring på videregående skole bygger på grunnskolen og kvalifiserer til arbeidsliv eller videre studier. Du kan søke fra og med fylte 15 år, eller om du får tilbud på bakgrunn av voksenrett.

Videregående som voksen

Bilete

Tittel
Ta videregående som voksen

Intro
Hvis du er over 25 år og ikke har fullført videregående, kan du ha rett til gratis videregående.

Her kan du lese mer om hvilke regler og rettigheter som gjelder for deg, og hvordan du kan ta videregående som voksen i fylket du bor i.
Bilete

Tittel
Veien til fagbrev

Intro
Finn den veien til fagbrev som passer best for deg. Se hvordan du kan tilpasse utdanningen til hverdagen din, jobbsituasjonen og stedet du bor på.
Bilete

Tittel
Veien til studiekompetanse

Intro
Vil du studere, men mangler studiekompetanse? Finn den veien til studiekompetanse som passer best for deg.

Verktøy

Se alle verktøy